avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CNP pt cumparaturi online??
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CNP pt cumparaturi online??

buna seara,
as avea o intrebare,care ma tot macina de cateva zile.
obisnuiesc sa cumpar f mult online,mi se pare foarte practic si rapid,si nu am foarte mult timp liber.in fine,de cateva zile,un site al carui nume nu stiu daca am voie sa il scriu aici,dar este un site ce se preteaza a fi un outlet international cu marci de renume,imi cere CNP-ul pentru a mi-l trece spun dansii pe factura de transport...explicatia lor fiind ca"este o lege noua,doamna,si sunam toti clientii sa ne dea CNP-ul pt ca produsele vin din strainatate.."
am comentat eu putin,m-am uitat putin pe net,nu am gasit nicio legislatie clara cu privire la cnp pe facturi.
eu sunt client la acest site de cca 2 ani de zile,niciodata nu mi-au cerut cnp-ul.
ce mi se pare iar aiurea este faptul ca nu primesc nicio factura reala(cu stampila,etc)ci doar niste foi trase la imprimanta cu produsele respective din colet..
frica mea e sa nu fie ceva necurat la mijloc si sa imi foloseasca cnp-ul dumnezeu stie pe unde.
asa ca va intreb si va rog cu respect sa ma ajutati cumva cu un sfat,in legatura cu aceasta tema.
exista intradevar o lege noua care cere cnp-ul pt cumparaturile online?
si o alta intrebare este ce ar putea sa mi se intample (legal)daca am dat cnp-ul acestui site?(mentionez ca dupa cererea lor de a mi-l trece pe factura,eu nu l-am vazut scris pe nicio factura,nu am primit decat un desfasurator cu ce contine coletul).va multumesc,Corina
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:14, 23 August 2014
Nu exista nicio lege noua care sa aiba asemenea dispozitii, e doar o masura de siguranta pe care si-o iau ei privind seriozitatea comenzii.
Nu sunteti obligata sa le dati CNP-ul, daca au un camp care e marcat ca fiind obligatoriu de completat pentru altfel nu va inregistreaza comanda puteti pune 13 cifre identice acolo (atatea are CNP-ul).

In mod normal nu are ce sa vi se intample, trebuie sa fie inregistrati ca operatori de date cu caracter personal si sunt obligati sa pastreze confidentialitatea.
multumesc pt raspuns,
nu ma refer la completarea campului destinat cnp-ului in momentul plasarii comenzii.ei nici nu au un asemena camp.ei m-au sunat intr-o zi oarecare cerandu-mi cnp-ul.
cand plasez comanda la ei pe site nu apare nicaieri cerere pt cnp.de aceea mi s-a parut oarecum bizar.
Nu il dati, nu cred ca vor renunta la vanzare din acest motiv. Daca insista prea mult renuntati la ei.

Au pe site ceva in genul asta? E obligatoriu daca functioneaza legal:
[ link extern ]
Daca da eu zic ca nu trebuie sa va faceti probleme insa desigur daca nu vreti nu le dati CNP-ul.
Nu va dati CNPul pe oriunde...si asa, din pacate suntem expusi prea mult. Sigur nu va vor refuza comanda , scopul lor e sa vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere date personale din baza de date a unui magazin online Cromm Cromm Acum 3 zile am comandat o componenta de pc de la un magazin online. La telefon mi s-a cerut CNP sau serie si numar CI/BI; nu e prima oara cand refuz sa dau CNP ... (vezi toată discuția)
Cnp-ul ionela20 ionela20 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema- Am comandat online un produs-electrocasnic, am sunat la ei mi-au cerut ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cnpul gelu2 gelu2 Am un mic magazin pe Internet. Problema e ca dupa discutiile care au fost la recensamant, potentialii clienti nu prea vor sa isi dea CNPul, iar eu trebuie sa ... (vezi toată discuția)