Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema- Am comandat online un produs-electrocasnic, am sunat la ei mi-au cerut adresa,numele si... cnp-ul-asta mi s-a parut dubios, tinand cont ca am mai comandat de la alta firma si niciodata nu mi s-a cerut. Mi se poate intampla ceva daca au cnp-ul meu?Pot ei sa faca ceva in sensul asta, sa ma trezesc cu ceva de plata pe numele meu daca au toate datele?
Multumesc!
Nu sunteti obligat sa le dati CNP-ul - la o astfel de comanda am cerut lamuriri si mi s-a spus ca daca nu vreau sa il dau, sa completez xxxxx in casuta corespunzatoare (la formularul de comanda online).
Intentia lor nu este neaparat ''necurata'', incearca sa se asigure ca nu vor expedia un colet pe care nu o sa-l ridice nimeni.
In conformitate cu prevederile art. 8 din legea nr. 677 din 2001 privind prelucrarea datelor personale, pentru prelucrarea C.N.P. este nevoie de acordul persoanei vizate, respectiv exprimarea in mod expres a consimtamantului in acest sens.
De asemenea, conform art. 155 alin. 5 Cod fiscal, la intocmirea unei facturi pentru o persoana fizica, nu este nevoie de comunicarea C.N.P.
In consecinta, pentru linistea dvs., nu sunteti obligata sa il comunicati, dar nici nu vi se poate refuza comanda pe motiv de necomunicare a C.N.P.