avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocat

Cand se incheie un contract intr-un avocat si clientul sau,ce se mai plateste in afara de onorariul acestuia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:29, 5 Septembrie 2014
Doar onorariu.
Onorariul urmator, dupa caz sau onorariul de succes daca castiga, in functie de proces si de cum v-ati inteles. Sau cheltuieli de deplasare si cazare, daca v-ati inteles in sensul asta, etc.
De ce?
Daca in vederea efectuarii serviciilor juridice, avocatul trebuie sa plateasca anumite taxe, pot fi si acestea prinse in contract, in masura in care se cunoaste cuantumul lor. In caz contrar doar onorariul, cu sau fara TVA, depinde daca avocatul este sau nu platitor de TVA.
am inteles :)..multumesc tuturor~!!
Daca este stipulat in contract, clientul poate plati si onorariu de succes, cheltuieli de transport/cazare, daca reprezentarea are loc in alta localitate.

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)
Avocatul angajat inițial și-a cerut onorariul de succes, deși de recurs s-a ocupat un alt avocat. e normal așa ceva? luciacita luciacita Buna ziua, Am avut un proces ca s-a incheiat cu bine pentru mine. La inceput am pornit cu un avocat , cu care de altfel am pierdut la prima înfățișare, ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocat bvlucretiu bvlucretiu Bună! Aş dori să ştiu care sunt etapele onorariilor pentru avocat? Există un onorariu pentru întâmpinare la un proces, şi un alt onorariu pentru ... (vezi toată discuția)