Am cautat, in prelabil, un raspuns la situatia in care ma gasesc, dar nu am putut lega nici unul dintre subiectele de pe acest forum de problema mea.
Situatia la obiect :
- in data de 11.10.2009, am fost surprins de radar cu 164 km/h undeva linga Constanta, in afara localitatii;
- am semnat procesul verbal, am predat permisul, am luat dovada;
- am depus contestatie, cu certificatul de grefa am ridicat permisul;
- procesul s-a derulat in continuare;
- in data de 19.10 2011, instanta mi-a respins plingerea, deci sanctiunea a intrat in efect.
Astazi, adica 20.08.2014, primesc comunicare de la politia rutiera Constanta, prin care mi se aduce la cunostinta ca suspendarea dreptului de a conduce intra in vigoare din data de 11.09.2014.
Sa-mi fie iertata lipsa cunoasterii legislatiei, dar ceva nu e in regula.
Intrebarile mea sint :
- cum este posibil ca sentinta sa fie definitiva in 2011 si sa-mi fie aplicata sanctiunea in 2014 ???
- nu este legal si normal ca sanctiunea sa intre automat in vigoare de la data sentintei, intrucit pina atunci era suspendata, dat fiind procesul pe rol ?
Daca nu il predai, iti mai pune 30 de zile, nu e asta problema, pentru ca in hirtia care mi-a parvenit, scrie ca sint 30 de zile in plus.
Intrebarea mea era legata de faptul ca suspendarea dreptului de a conduce, ar fi trebuit sa intre in vigoare imediat dupa sentinta definitiva, adica in 2011, nu acuma, dupa 3 ani de la sentinta.
Am dreptate ?
Partea aceasta a legii o cunosc, insa ce nu reusesc eu sa inteleg este urmatorul aspect:
- se face procesul verbal;
- daca nu se contesta PV, se aplica sanctiunea;
- daca se contesta, se supenda aplicarea sanctiunii pina la solutionare;
Dar, daca solutionarea nu este favorabila conducatorului, nu este normal ca imediat dupa pronuntareaa deciziei definitive, ca sanctiunea sa intre in vigoare ?
De ce mai trebuie sa spuna cineva ca intra sau nu in vigoare, odata ce procesul verbal exista si contraventia este constatata, iar justita le da dreptate ?
Adica, eu nu astept prescrierea, dar din punctul meu de vedere, sanctiunea s-a aplicat deja incepind cu data raminerii definitive a sentintei. Cu ce gresesc cind spun acest lucru ?
cu faptul că nu ați predat permisul la Poliție, ci l-ați ținut la dumneavoastră. cum se poate considera aplicată suspendarea dreptului de a conduce atâta vreme cât permisul e în posesia dumneavoastră?