Va cer ajutorul in numele unui prieten.
Prietenul meu a solicitat de la locul de munca o locuinta de serviciu aflata intr-o stare deplorabila. Pentru aceasta era nevoie si de aprobarea sindicatului. In Comisia de Locuinte sunt mai multi reprezentanti sindicali. Unul din membrii Comisiei de locuinte (un lider de sindicat care este la pensie de vreo sapte ani) i-a cerut o suma (nu mare) pentru a-l "ajuta", chiar daca nu mai erau alte solicitari pentru acea locuinta. Acesta a promis ca ii da acea suma insa cand a aflat ca nu era nevoie de niciun ajutor si toti au fost de acord cu solicitarea lui a refuzat sa-i mai dea banii. Liderul de sindicat care solicitase suma a inceput sa-l sune foarte des sa-i ceara banii si salariatul nu i-a mai raspuns la telefon. Intr-un moment mai "vesel" prietenul meu a gasit de cuviinta sa scrie pe "facebook" despre liderul de sindicat, catalogandu-l ca "mojic" fara sa spuna care este motivul. Liderul de sindicat a considerat ca a fost jignit si prietenul meu s-a trezit cu o instiintare de la cabinetul unui avocat sa se prezinte la mediere pentru ca are de gand sa-l dea in judecata. Daca fapta este incriminata de Codul Penal se poate face o mediere inainte de a te adresa instantei?
Doresc sa-l ajut pe prieten si astept un sfat.