avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatie de jignire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatie de jignire

Va cer ajutorul in numele unui prieten.
Prietenul meu a solicitat de la locul de munca o locuinta de serviciu aflata intr-o stare deplorabila. Pentru aceasta era nevoie si de aprobarea sindicatului. In Comisia de Locuinte sunt mai multi reprezentanti sindicali. Unul din membrii Comisiei de locuinte (un lider de sindicat care este la pensie de vreo sapte ani) i-a cerut o suma (nu mare) pentru a-l "ajuta", chiar daca nu mai erau alte solicitari pentru acea locuinta. Acesta a promis ca ii da acea suma insa cand a aflat ca nu era nevoie de niciun ajutor si toti au fost de acord cu solicitarea lui a refuzat sa-i mai dea banii. Liderul de sindicat care solicitase suma a inceput sa-l sune foarte des sa-i ceara banii si salariatul nu i-a mai raspuns la telefon. Intr-un moment mai "vesel" prietenul meu a gasit de cuviinta sa scrie pe "facebook" despre liderul de sindicat, catalogandu-l ca "mojic" fara sa spuna care este motivul. Liderul de sindicat a considerat ca a fost jignit si prietenul meu s-a trezit cu o instiintare de la cabinetul unui avocat sa se prezinte la mediere pentru ca are de gand sa-l dea in judecata. Daca fapta este incriminata de Codul Penal se poate face o mediere inainte de a te adresa instantei?
Doresc sa-l ajut pe prieten si astept un sfat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:49, 21 August 2014
Poate fi vorba de un dosar civil, insulta si calomnia nu sunt incriminate in C.P.
Da, trebuie proces civil si dureaza.
Trebuie dovedit tot in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica a faptei- termen depunere plangere? Marctm Marctm Buna ziua, Intr-o dimineata la servici am fost jignit de mai multe ori de un coleg pe care l-am iertat, insa e o persoana care continua sa-mi faca probleme, ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata sony pentru fapta de insulta si calomnie prin reprezentanta sony? eusaisapte eusaisapte Angajatii Sony Online Entertainment m-au numit rasist ca sa-mi dea ban intr-un joc 3 zile, fara sa aiba probe fiindca nu exista Pot sa dau in judecata ... (vezi toată discuția)