Nu exista regula pentru aceasta. In mod normal, firma care administreaza frizeria ar trebui sa incheie contracte cu furnizorii de utilitati (cu toti!). Daca acest lucru nu este posibil, problema se va lamuri de comun acord cu reprezentantul proprietarilor, adica cu asociatia de proprietari.
De fapt, aceste aspecte ar fi trebuit lamurite in momentul in care firma respectiva a solicitat acordul asociatiei de proprietari in vederea functionarii.
Asociatia de proprietari (presedintele) incheie cu fizeria (patronu acesteia) o conventie conform art. 37 din HG 1588/2007 prin care stabileste numarul de persoane si alte drepturi si obligtii reciproce.
Daca intrarea este separata atat pentru clienti cat si pentru angajati numarul de persoane poate fi "zero". Daca intrarea angjatilor se poate face si prin casa scarii comuna cu ceilalti proprieatri, corect ar fi sa se stabileasca atatea persoane cati angajati permanenti sunt fara a discuta de clienti.
Pe numar de persoane se repartuzeaza conform legii consumul de energie pe casa scarii (iluminat si lift), salubritatea (gunoiul daca nu au contract direct cu prestatorul) si uneori gazul daca nu sunt debransati.
De aceea daca au intrarea separata, din trotuar si nu intra in casa scarii, inseamna ca nu influienteaza consumul de energie electrica la comun...