avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firme bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firme bloc

In bloc este o frizerie (apartamentul are intrare separata). Cate persoane trebuie trecute pe lista de intretinere?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:22, 21 August 2014
Nu exista regula pentru aceasta. In mod normal, firma care administreaza frizeria ar trebui sa incheie contracte cu furnizorii de utilitati (cu toti!). Daca acest lucru nu este posibil, problema se va lamuri de comun acord cu reprezentantul proprietarilor, adica cu asociatia de proprietari.
De fapt, aceste aspecte ar fi trebuit lamurite in momentul in care firma respectiva a solicitat acordul asociatiei de proprietari in vederea functionarii.
Asociatia de proprietari (presedintele) incheie cu fizeria (patronu acesteia) o conventie conform art. 37 din HG 1588/2007 prin care stabileste numarul de persoane si alte drepturi si obligtii reciproce.
Daca intrarea este separata atat pentru clienti cat si pentru angajati numarul de persoane poate fi "zero". Daca intrarea angjatilor se poate face si prin casa scarii comuna cu ceilalti proprieatri, corect ar fi sa se stabileasca atatea persoane cati angajati permanenti sunt fara a discuta de clienti.
Pe numar de persoane se repartuzeaza conform legii consumul de energie pe casa scarii (iluminat si lift), salubritatea (gunoiul daca nu au contract direct cu prestatorul) si uneori gazul daca nu sunt debransati.
De aceea daca au intrarea separata, din trotuar si nu intra in casa scarii, inseamna ca nu influienteaza consumul de energie electrica la comun...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la cheltuieli comune locuinta olteanuioan56 olteanuioan56 in cazul lipsei din locuinta o perioada mai lunga de timp{peste 6 luni}care sunt cheltuielile comune la care trebuie sa contribui ?multumesc (vezi toată discuția)
Cheltuieli la un apartament nelocuit nadiavicu nadiavicu buna dimineata ce se plateste la un apartament in care nu locuieste nimeni? (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)