avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios

buna ziua!
incep prin a sp ca am depus o sesizare la dna pentru o fapta care constitue infractiune . aceasta nu a fost de compententa celor de la dna si a fost trimisa catre parchetul din judetul in care sunt ! urmeaza sa primesc o citatie acasa dar nu stiu cu ce scop! din ce am citit aici pe site am inteles ca sunt chemat pt a aduce dovezi pentru a dovedi acea fapta . dovezi eu nu pot aduce , am depus sesizare pentru a cerceta organele competente de aceasta infractiune.
intrebarea mea este : a inceput urmarirea penala pentru vinovat ?
se poate declara asta ?

(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.
Dacă știți că nu vă puteți susține plângerea cu probe, poate ar trebui să luați în considerare posibilitatea unei acuzații a dvs. de inducere în eroare a organelor judiciare.
in aceste conditii de ducere in eroare a oraganelor judiciare ce se intampla ?
invinutitul mai este anuntat de acest denunt /plangere? mi se aplica vreo pedeapsa ?
Dacă nu ați depus un denunț ci ați depus o plângere pentru o infracțiune in cazul căreia este posibilă retragerea plângerii și știți că este o plângere mincinoasă, vă puteți retrage plângerea.Sigur, suspectul poate fi înștiințat că a fost depusă o plângere împotriva lui, dacă va fi luată în considerare de organele de cercetare penală deși, fără probe, nu prea văd cum.
Câtâ vreme nu s-a demarat acțiunea penală împotriva suspectului și nu a fost reținut sau arestat, după cum spune și textul legii citate de dvs., nu veți putea fi pedepsit pentru inducedera în eroare a organelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autosesizare parchet byadya byadya Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cand se autosesizeaza parchetul? Am o matusa care face plangeri penale neintemeiate nu se poate autosesiza ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata pentru calomnie? ContSters354680 ContSters354680 buna ziua , am fost data la politie pentru un furt de 1.000E din poseta colegei de sericiu.Acuma am primit hartii de la judecatorie cum ca nu au dovezi pentru ... (vezi toată discuția)
Reglementare in noul cod penal vasile2013 vasile2013 Mai este reglementata in Codul Penal in vigoare infractiunea de denuntare calomnioasa?...Nu am reusit sa o gasesc si m-am gandit ca a fost scoasa din actuala ... (vezi toată discuția)