avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta sau bon fiscal pt persoane fizice?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta sau bon fiscal pt persoane fizice?

buna ziua !as dori sa stiu daca o societate comercializeaza si monteaza panouri solare pt persoane fizice ce trebuie sa elibere la factura chitata sau bon de casa marcat?;celor care depun dosare pt mediu li se cere chitanta si factura;este corect?
multumesc
Eu detin un I.I. cu activitate unica 4520 _Intretinerea si repararea autovehiculelor, ca orice service auto din tara. Lucrez la norma de venit.
Mi-am luat casa de marcat de la inceput din 2010, pentru ca ocazional prestez si pentru persoane fizice, desi majoritate clientilor sunt firme si incasez prin banca,, mai ales ca livrez prin curier piesele reparate (injectoare si pomep de injectie).
Eu nu sunt societate comerciala in sens juridic, nu am creat o alta entitate juridica cum e un SRL sau un SA, si activitatea PFA si I.I nu intra sub incidenta Legii Societatilor Comerciale ci a Ordonantei 44/2008.
Dupa ce am citit insa Ordonanta 91/2014, imi dau seama ca trebuie sa folosesc casa de marcat fiscala.
Intrebarea finala ar fi: daca incasez cash si de la firme, tot bon fiscal le dau o data cu factura?
Nu tai chitanta la firme si bon fiscal la persoane fizice, ci trebuie sa merg pe un singur instrument de incasare cash: bon fiscal, corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal-certificat energetic liliana05 liliana05 serviciile efectuate pentru realizarea si emiterea certificatului energetic pentru contructii trebuie insotite de bon fiscal sau e suficienta factura fiscala ... (vezi toată discuția)
Plata cu cardul yvm yvm Buna ziua O persoana fizica poate plati cu cardul factura de marfa ce i s-a emis ? Precizez ca unitatea vanzatoare are casa de marcat. (vezi toată discuția)