Buna ziua.In luna noiembrie 2013,mi s-a depus dosarul pentru pensie anticipata,pentru ca aveam 5 ani si 6 luni reducere din gr.2 eu stiu ca fara penalitate.Ma confrunt cu o nedumerire:colegele mele au iesit cu 1 an inainte(nov 2012),angajate toate 3 odata(07 -1975) dar ele fiind cu 1 an mai mari.Au beneficiat de recalculare cu indicele de corectie anuntat + marirea din ian a.c.Desi eu lucrand 1 an in plus ma asteptam sa am 20-30 de lei mai mult decat ele(sper sa nu se supere pe mine,le doresc o pensie cat mai usoara si lunga)Am uitat sa specific ca aveam acelasi salarba in plus eu lucram si festive si nopti in ultimii7 ani tot pentru pensie,dar in urma recalc. cum spuneam cu acel indice de corectie ,in afara de suma care le-a revenit din urma ,au acum cu aproape 200(2 milioane)
mai mult.Este o greseala de calcul la mine,sau asa au reiesit in urma corectarii greselii asa cum se exprima atunci fosta d-na ministru Maria Campeanu? Va multumesc pentru rabdare!
Colegelor care s-au pensionat in noiembrie 2012 li s-a aplicat un indice de corectie de 1,17.
D-voastra in noiembrie 2013 vi s-a aplicat 1,06.
De aici este o diferenta de 11 %.
Nu va poate spune nimeni daca s-a gresit la calculul pensiei d-voastra.
Trebuiesc avute in vedere mai multe date si elemente.
Precizati;
-Luna si anul nasterii
-Total stagiu de cotizare,din care:
Anii intregi de grupa si procentul.
Va multumesc.Nascuta 01.04.1958, 38 de ani si 4 luni stagiu cotizare(1 iul 1975-1 nov.2013) 26 de ani gr 2 ,fara 3 luni pentru care am avut 5 ani si 6 luni reducere si cam atat,dar daca este asa s-a produs o mare nedreptate.As indrazni sa va mai intreb ceva,am suferit o interventie pe cord deschis si am refuzat sa ma pensionez pe caz de boala,am procedat corect?Respect pentru timpul acordat.
In noiembrie 2013 v-ati deschis drepturile la pensie de limita de varsta.
Nu pensie anticipata.
61 de ani si 1 luni - 5 ani si 6 luni = 55 de ani si 7 luni
In 01 noiembrie 2013 ati implinit 55 de ani si 7 luni.Deci limita de varsta.
Scrie pe decizie -limita de varsta.
Din cele postate diferenta poate fi facuta de cei 11%.
Daca va deschideati dreptul la pensie de invalidtate,pensia ar fi fost ceva mai mica acum.
Pensia de invaliditate nu putea fi egala cu salariul brut pe acea perioada.
Recalcularea pensiilor
Anniko
Am citit un articol referitor la faptul că \\"Aproximativ 210.000 de pensii vor fi recalculate, incepand cu data de 7 noiembrie 2013 \\" din care am înţeles ... (vezi toată discuția)