avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pot sa contest procesul verbal semnat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pot sa contest procesul verbal semnat?

M-am ales cu un proces verbal si implicit amenda de 200 lei,din cauza unei individe , care m-a blocat in parcare si careia i-am adresat injurii.
Intrebarea mea este,pot sa contest procesul verbal pe care l-am semnat la politie,si ce se poate intampla daca pierd contestatia, e posibil sa platesc mai mult decat cei 200 lei amenda?(contestatia implica costuri suplimentare?)
Mentionez ca si eu la randu-mi am depus o plangere impotriva ei, pentru parcare neregulamentara!
Cel mai recent răspuns: escodido , utilizator 18:00, 21 August 2014
Nu conteaza faptul ca ati semnat,puteti contesta pv de contraventie,in cazul in care pierdeti nu aveti sa platiti cheltuieli de judecata deoarece politia nu este reprezentata de av ci de consilieri juridici care in 95%din cazuri nu se prezinta.Tb sa achitati o taxa de timbru de 20 ron pe care o anexati contestatiei.
Nu are relevanta ca ati semnat PV
Daca apreciati ca se justifica efortul puteti promova plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la primirea PV,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Este de preferat sa uzati de facilitatea achitarii in termen a jumatate din cuantumul amenzii aplicate,pe care in cazul in care instanta va dispune anularea PV,o puteti recupera
Sunt 2 aspecte distincte faptul ca dv ati fost sanctionata pentru parcare in loc nepermis ,ca ati adresat injurii si suplimentar ati inteles sa continuati litigiul formuland plangere pentru parcare neregulamentara - asta in conditiile in care dv nu sunteti agent constatator si probabil ati ocupat spatiul de parcare apartinand unui tert
De regula , probleme de agest gen trebuiesc solutionate cu decenta si amiabil,pentru a evita efortul unei solutionari in instanta care nu garanteaza hotarare favorabila reclamantului
Procesul verbal pe care l-am semnat, nu prevede posibilitatea platii la jumatate din cuantum.
Eu am depus plangere pentru parcare neregulamentara, intrucat femeia respectiva,a depus plangere pentru ca i-am adresat injurii.Parcarea fiind pe spatiul public,(strada cu parcare in spic).Eu eram parcat regulamentar , pe can ea , NU! Iar in loc de solutionare amiabila, ea a ales sa-si sustina plangerea, fapt care m-a determinat sa depun si eu o plangere impotriva ei , intru-cat m-a blocat in trafic!
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
escodido, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am o mica nelamurire legata de o amenda pentru parcarea neregulamentara de la Politia Locala. Intamplarea este veche de mai bine de doi ani, timp ... (vezi toată discuția)