Buna ziua
Am si eu cateva nelamuriri. Am divortat de sotie in 2012, am un baiat care are acum 7 ani, sentinta divortului a fost custodie comuna cu domiciliul la mama. Pana acum toate bune si frumoase, am mai avut divergente cu ea, dar de 1 luna de zile nu ma mai lasa sa-mi vad copilul, tribunalul la data divortului nespecificand intervalul cand am timp sa-l vad. Pana acum am lucrat in strainatate. Acum as dori sa cer domiciliul la mine deoarece mama lui si-a tot schimbat domiciliul (de vreo 3 ori in ultimii 2 ani), i-a schimbat gradinita, iar acum vrea sa-i schimbe scoala. Nu mi se pare in regula ca in fiecare an sa-i schimbe locul de invatamant. Eu am o locuinta stabila si as vrea sa stiu ce sanse as avea acum sa btin custodia la mine?
si pana nu o actionez in instanta nu mai pot sa-mi vad copilul?
si nu imi doresc neaparat o custodie unica, doar sa aibe domiciliul la mine, deoarece eu ii pot oferi mai multa siguranta
Puteti solicita prin instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs si in subsidiar - daca nu se admite - solicitati stabilirea unui program de vizitare care sa va permita sa mentineti relatiile personale cu minorul.
E greu de dat o solutie, totul fiind in functie de probele care se vor administra si care trebuie sa fie de natura a convinge judecatorul ca este in interesul superior al minorului sa aiba locuinta la dvs.
Cert este ca aveti avea dreptul la legaturi personale cu copilul daca se respinge prima cerere.
Puteti solicita prin intermediul unei ordonante presedintiale ca instanta sa incuviinteze un program de vizita temporar pana la solutionarea definitiva a procesulu in pe fond si astfel sa va puteti vedea copilul.
Divort cu minori
yuly_pusa
salut...prietena mea a divortat anul trecut de fostul sot cei doi avand impreuna o fetita. A pierdut procesul iar minorei i sa stabilit domiciliul la fostul ... (vezi toată discuția)