avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... detectivi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

detectivi

buna ziua.cineva a facut un imprumut,iar apoi un card de credit(in anul 2007),a platit citeva rate iar apoi din lipsa banilor le-a vindut.acum datoria a fost preluata de o firma de detectivi care trimite somatii de plata pe adresa tatalui persoanei care a facut creditul.daca acea persoana nu are loc de munca,nu are o locuinta,traieste undeva in tara cu chirie ce i se poate intimpla????creditul si cardul au fost pina intr-o suta de milioane(bani vechi).se prescriu aceste datorii?si dupa cit timp?multumesc pt.raspunsuri.:wave:
Cel mai recent răspuns: ByOn , utilizator 19:05, 19 Mai 2009
Aceste datorii nu se vor prescrie, cel putin atata timp cat creditorul nu ramane in pasivitate , ci cauta sa-si recupereze creantele. Dovada este chiar primirea acestor somatii care, demonstreaza interesul crediorului .Si apoi, suma nu este de negllijat, in general debotori i sunt urmariti sui pt sume infime.
auzisem ca datoriile la telefonia mobila se prescriu dupa 3 ani.e adevarat?si datoriile la banci nu se prescriu niciodata?cit a avut carte de munca nu a contactato ,ca banuiesc ca o putea gasi la camera de munca.si ce i se poate intimpla daca nu detine nimic,si cum am spus nu figureaza nicaieri ca munceste?ce-i poate lua?daca cineva spune unde a vindut lucrurile pe care le-a luat in rate se poate merge la acea persoana pt.a fi luate inapoi pt.acoperirea datoriei?:wassat:
Simpla trimitere a somatiilor nu este de natura sa intrerupa cursul prescriptiei.
Asadar, in cazul in care creditorul nu introduce o actiune in instanta in termen de 3 ani de la data scadentei imprumutului, nu va mai putea urmari acea creanta.

La fel ca in cazul datoriilor la operatorii de telefonie, in cazul creditelor discutam de acelasi termen de 3 ani care reprezinta termenul general de prescriptie.

Ar trebui sa fiti insa atenti pentru ca orice act prin care recunoasteti datoria (recunoastere expresa,achitare partiala, solicitare esalonare, etc) va intrerupe acest termen.

b]studentica a scris:

Aceste datorii nu se vor prescrie, cel putin atata timp cat creditorul nu ramane in pasivitate , ci cauta sa-si recupereze creantele. Dovada este chiar primirea acestor somatii care, demonstreaza interesul crediorului .Si apoi, suma nu este de negllijat, in general debotori i sunt urmariti sui pt sume infime.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS .DAR PINA LA URMA SE PRESCRIE SAU NU?daca cineva spune unde a vindut lucrurile pe care le-a luat in rate se poate merge la acea persoana pt.a fi luate inapoi pt.acoperirea datoriei?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie bancara dreptatesiadevar dreptatesiadevar la citi ani se prescrie o datorie catre o banca , daca ultima plata s-a facut in decembrie 2010, banca nu a cerut executarea dar trimite constant instiintari ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)