avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... jefuita in banca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

jefuita in banca

am fost jefuit in incinta unei banci in timp ce stateam la coada la un ghiseu. As dori sa va intreb daca banca e raspunzatoare pt ceea ce mi s-a intamplat, adica daca sunt obligati sa-mi asigure paza in perimetrul bancii. Ma pot adresa lor pentru a mi se rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:24, 19 Mai 2009
Banca nu raspunde intr-un asemenea caz. Puteti sa va adresati politiei cu o plagere prin care relatati cele intamplate si solicitati gasirea celor care v-au jefuit respectiv, pedepsirea lor. Totodata, va veti constitui ca parte civila in vederea recuperarii pagubei pe care a-ti suferit-o.
Eu as spune ca raspunsul este afirmativ.
Faceti o cerere in scris si luati nr de inregistrare.
Dar vedeti ca trebuie sa faceti si plangere la politie pt furt.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu stiu in ce masura banca raspunde de bunurile clientilor....nu cred ca se poate raspunderea bancii in acest caz.
insa , daca faceti plangere la politie pentru furt, politisti pot solicita ajutorul bancii in rezolvarea acestui caz, prin punerea la dispozitia lor a inregistrarilor video....pentru ca orice banca este dotaza cu un sistem de supraveghere video.
Persoana responsabila cu paza si supravegherea perimetrului bancii ar avea o raspundere daca se poate vedea pe camera furtul.
Daca hotii au furat in asa fel incat pe camera nu se vede nimic atunci doar plangerea la politie mai ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bicicleta, politia incapabila elizatutuianu elizatutuianu Buna ziua, Acum o luna si jumatate mi s-a furat bicicleta de la rastelul unui mall, supravegheat video. Am depus la politie o sesizare de furt in care am ... (vezi toată discuția)
Supravegherea video a bancomatelor IoanaMaciuc IoanaMaciuc Buna seara In dimineata zilei de 27.07.2016 mama a dorit sa retraga suma de 3500 RON de la ATM. I-a aparut mesajul ca soldul este insuficient, desi avea pe ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt ContSters243431 ContSters243431 buna ziua, o situatie mai delicata, sunt angajat al unui supermarket si atat eu cat si colegii din cauza salarului de mizerie mai obisnuit sa ne servim cu ... (vezi toată discuția)