avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate expirata in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate expirata in strainatate

buna ziua!am si eu o problema in prezent ma aflu in Olanda am cartea de identitate expirata de 2 luni,dar domiciliul meu e in judetul Gorj,am un frate la Cluj.Acum as vrea sa stiu cum poate el sa-mi faca carte de identitate mentionand ca eu nu as vrea sa plec in Romania!va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: rares93 , utilizator 15:14, 22 August 2014
Daca fratele este de acord sa va faca domiciliul la adresa lui puteti rezolva prin consulat cu o procura speciala insotita de poze. Atentie, pe procura trebuie trecute amandoua motivele pentru care este eliberata: expirare carte identitate + schimbare de domiciliu.

Prima oara insa trebuie sa va faceti un titlu de calatorie care sa tina loc de act de identitate valabil, altfel nu va fac procura. Asta inseamna in total 125 de euro (60 procura, 65 titlul).

Pentru titlul de calatorie aveti nevoie de cartea de identitate, asa expirata cum este sau de pasaport.

Pentru procura speciala aveti nevoie de datele exacte de identificare ale persoanei imputernicite (ale fratelui): numele şi prenumele, data si locul naşterii, codul numeric personal, domiciliul actual, seria si numărul documentului de identitate, data si locul eliberării acestuia. N-ar fi rau sa va trimita un scan al cartii lui de identitate, datele trebuie sa fie corecte. Orice greseala poate duce la respingerea actelor la Evidenta.

Mai aveti nevoie de 4 poze color de 3/4 cm care sa aiba la baza o bandă alba de 7 mm - astea poate vi le fac la consulat pentru ca mai sunt si alte conditii.
Cititi aici detalii despre procura speciala:
[ link extern ]

Va multumesc frumos pentru raspunsul dn-voastra!!!O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am buletinul expirat si sunt in spania angy123 angy123 Mentionez ca fiul meu este intrun centru penitenciar din Madrid,Spania,si a expirat buletinul de identitate.Cum trebuie sa procedez,este in situatia de a iesi ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Schimbare ci prin procura csgeangu csgeangu Buna ziua, mama mea are domiciliu in Italia (contract de munca acolo) si incercam evitarea deplasarii ei in Romania pentru schimbarea CI care expira, prin ... (vezi toată discuția)