avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare CI prin procura
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare CI prin procura

Buna ziua, mama mea are domiciliu in Italia (contract de munca acolo) si incercam evitarea deplasarii ei in Romania pentru schimbarea CI care expira, prin procura catre mine. Pe scurt, procura pe care a trimis-o, facuta de un notar cu experienta de acolo, si care notar mi-a confirmat ca pe acest model de procura s-au eliberat CI in Romania, nu este exact cea care se gaseste pe site-ul Consulatului, cu loc pentru poza, dar contine datele necesare pentru identificarea mea (imputernicit) si a ei, precum si motiv. Fata de modelul ce am gasit pe site ([ link extern ] .
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
csgeangu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:29, 10 Martie 2014
Acel notar probabil avea experienta in pacalit romani iar textul din link-ul pus nu stiu cine l-a scris dar nici nu merita comentat.

Daca vreti sa ii faceti mamei carte de identitate trebuie sa mearga la consulat pana nu ii expira cartea de identitate, cu 5 fotografii color de data recenta (marimea 3 x 4 cm si la baza cu o banda alba de 7 mm) si o copie dupa cartea dvs. de identitate pentru ca datele trebuie sa fie trecute fara greseala in procura.

Pe procura sa treaca faptul ca sunteti mandatat pentru depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi ridicarea actului de identitate , ambele motive.

Baza legala:
HGR 1375/2006 actualizata, Art. 45
(1) În situaţia în care solicitantul actului de identitate se află temporar în străinătate, depunerea
cererii sau, după caz, înmânarea actului de identitate se poate face şi pe bază de procură specială obţinută de la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din statul respectiv.
(2) Procura trebuie să aibă aplicată fotografia solicitantului şi să fie certificată cu timbrul sec al
misiunii diplomatice sau oficiului consular respectiv; la procură se ataşează o fotografie identică cu cea care a fost aplicată pe aceasta.
(3) În cuprinsul procurii speciale trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost eliberată, respectiv depunerea Cererii pentru eliberarea actului de identitate şi/sau ridicarea actului de identitate.
(4) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) preluarea imaginii necesare în procesul de producere
şi eliberare a cartii de identitate se realizează prin scanarea fotografiei ataşate la procura specială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Reînnoire pașaport din spania Natalka Natalka Buna seara, sunt an Spaña de 14 ani si vreau sami renovez pasaportul expirat dar nu am certificatul de nastere nici buletinul, unde si cum pot face o procura ... (vezi toată discuția)
Carte identitate expirata in strainatate rares93 rares93 buna ziua!am si eu o problema in prezent ma aflu in Olanda am cartea de identitate expirata de 2 luni,dar domiciliul meu e in judetul Gorj,am un frate la ... (vezi toată discuția)