Am avut o societate care a fost inactiva, am reactivat-o la RegCom si la ANAF am depus declaratia 050 pt schimbare de sediu. Din ce inteleg inspectorul fiscal trebuie sa vina sa verifice noul sediu in locatie.
Firma respectiva avea activitatea suspendata -daca am inteles bine, apoi si-a reluat activitatea schimbandu-si totodata si sediul social.
Nu vine nimeni de la Fisc sa verifice existenta sediului pe teren. Anterior inregistrarii noului sediu, ORC solicita acordul Fiscului din oficiu.
Ulterior inregistrarii noului sediu se depune D050 pentru ca finantele sa modifice adresa noua in dosarul contribuabilului. Operarea schimbarii dureaza cateva zile.
La biroul unde am depus 050 mi s-a spus foarte clar ca actele sunt trimise la inspectia fiscala care ma va contacta sa verifice sediul. Firma nu este platitoare de TVA si am intrebat explicit daca sigur vin, si mi s-a raspuns ca "foarte sigur!".
Inedita initiativa. Nu cumva se pregateste o inspectie fiscala? Si nu cumva firma a fost delarata anterior INACTIVA (nu doar cu activitatea suspendata provizoriu prin ORC)?
Asa este clar ca va verifica pentru ca asta este conditia ca o firma declarata de Fisc inactiva sa fie reactivata. Conform informatiei de la Fiscul din Bihor, termenul este de 30 zile si inspectia - asa cum corect v-au spus - se desfasoara obligatoriu la sediul social.