avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce termen au inspectorii sa verifice schimbarea de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce termen au inspectorii sa verifice schimbarea de sediu social

Buna ziua,

Am avut o societate care a fost inactiva, am reactivat-o la RegCom si la ANAF am depus declaratia 050 pt schimbare de sediu. Din ce inteleg inspectorul fiscal trebuie sa vina sa verifice noul sediu in locatie.

Ce termen legal au pentru solutionare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: moisoiur , utilizator 16:47, 24 August 2014
Firma respectiva avea activitatea suspendata -daca am inteles bine, apoi si-a reluat activitatea schimbandu-si totodata si sediul social.
Nu vine nimeni de la Fisc sa verifice existenta sediului pe teren. Anterior inregistrarii noului sediu, ORC solicita acordul Fiscului din oficiu.
Ulterior inregistrarii noului sediu se depune D050 pentru ca finantele sa modifice adresa noua in dosarul contribuabilului. Operarea schimbarii dureaza cateva zile.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
ContSters44758, utilizator
La biroul unde am depus 050 mi s-a spus foarte clar ca actele sunt trimise la inspectia fiscala care ma va contacta sa verifice sediul. Firma nu este platitoare de TVA si am intrebat explicit daca sigur vin, si mi s-a raspuns ca "foarte sigur!".
Inedita initiativa. Nu cumva se pregateste o inspectie fiscala? Si nu cumva firma a fost delarata anterior INACTIVA (nu doar cu activitatea suspendata provizoriu prin ORC)?
Ba da, este inactiva fiscal pt ca am uitat sa depun niste declaratii. Am omis sa spun...
In concluzie, care este termenul de "vizitare"?

Multumesc
Asa este clar ca va verifica pentru ca asta este conditia ca o firma declarata de Fisc inactiva sa fie reactivata. Conform informatiei de la Fiscul din Bihor, termenul este de 30 zile si inspectia - asa cum corect v-au spus - se desfasoara obligatoriu la sediul social.

Alte discuții în legătură

Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Firme inactive stoicavioleta17 stoicavioleta17 O firma declarata inactiva la ORC poate sa vanda mijloace fixe(e vorba de mijloace de transport)? (vezi toată discuția)
Durata de functionare expirata gyandy gyandy Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat ... (vezi toată discuția)