avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntarea la cetatenia romana folosind procura ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntarea la cetatenia romana folosind procura specialã

Buna ziua,

privind renuntarea la cetatenia romana folosind procura speciala am gasit urmatoarele informatii:

in:
LEGEA nr.21 din 1 martie 1991, cetăţeniei române:
Art. 13. - Cererea de acordare a cetateniei romane se face personal sau prin mandatar cu procura speciala si autentica si va fi insotita de acte care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute la prezenta lege.

in:
Articolul 27:
ACTE NECESARE: Procură specială (pentru depunerea cererii de renunţare) autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României. Mandatarul va depune şi copia propriului act de identitate;

iar pe internet la Ministerului Justitiei, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, scrie:
Reprezentarea prin mandatar cu procură specială şi autentică în vederea depunerii cererilor de acordare, redobândire şi renunţare la cetăţenia română va fi permisă numai în cazul în care mandantul se află într-o situaţie medicală cu caracter permanent care determină imposibilitatea deplasării la sediul instituţiei, fapt dovedit cu acte medicale care vor însoţi procura. Mandatarul este soţul /soţia sau rudă până la gradul 4 inclusiv cu mandantul.

Pe ce basa se adauga conditi suplimentare (situaţie medicală, ruda)? Si se aplica in acest fel?
Am un cunoscut a depus actele pentru fratele lui (cu citva ani in urma) si nu i sa cerut acte medicale...

Multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Renuntarea la cetatenie romana marcel1982 marcel1982 Buna ziua!Imi poate spune cineva,daca pot depune un dosar de renuntare la cetatenie,doar imputernicind o persoana fizica? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane nadia14 nadia14 buna ziua, sunt din Moldova, daca poate cineva sa ma ajute, sunt in Romania de aproape 8 ani (4 liceu +facultate in curs) momentan sunt in prenatal,sunt ... (vezi toată discuția)
Redobandirea cetateniei romane! noisette noisette pentru un cetatean al rep. moldova cum poate redobandi cetatenia romana, mai repede, deoarece actele au fost depuse de mai bine de 5 ani si nimic nu s-a ... (vezi toată discuția)