avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua

Daca doresc sa imi iau concediu fara plata 2 luni de zile, trebuie sa efectuez prima data concediu de odihna (care nu mi l-am luat anul acesta - tinand cont ca sunt angajata din 01.01.2014 ) ? si doar diferenta de zile in fara plata ? sau pot sa imi iau 2 luni de fara plata acum si concediul de odihna in decembrie?
Eu mi-am programat concediul de odihna in decembrie/, angajatorul fiind de acord sa il efectuez atunci .
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:58, 22 August 2014
1. Daca va aproba angajatorul puteti sa luati oricand concediu fara plata.

2. Singura legatura intre concediul fara plata si concediul de odihna este ca acesta din urma nu se acorda si pentru perioada cat ati fost in concediu fara plata.
depnde de angajator
Concediul fara plata se poate efectua doar cu aprobarea angajatorului. Perioada acestui concediu fara plata se stabileste in regulamentul intern sau contractul colectiv de munca.
Trebuie sa faceti o cerere pentru a solicita acest lucru, care poate fi aprobata sau nu.
Numarul de zile de concediu de odihna se va diminua proportional:
20 zile : 12 luni x 10 luni = 17 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co este afectat de concediile medicale? topvion topvion Concediul de odihna anual, poate fi afectat in vreun fel de catre zilele de concediu medical sau a concediilor fara plata? acumulate in perioada acelui ... (vezi toată discuția)
Concediu inaintea preavizului doinaradu doinaradu Conform programarii concediului,luna iulie este luna in care am solicitat c.o. Tot in aceasta luna urmeaza sa primesc preavizul de concediere colectiva. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Dinush Dinush Noi dam angajatilor 21 de zile de concediu pe an. Daca intr-o luna isi ia tot concediul, adica decembrie, tot 21 de zile va avea? Adica i se socotesc zilele de ... (vezi toată discuția)