avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa notar

Cand se cumpara o locuinta si se declara la notar o anumita suma, notarul trebuie sa taxeze in functie de pretul declarat sau trebuie luat in calcul pretul zonei?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 19:14, 22 August 2014
conform grilei notariale
Preţul la care se vinde efectiv bunul imobil. Dacă preţul convenit de părţi pentru imobil este inferior celui rezultat din expertizele UNNPR privind valorile proprietăţilor imobiliare, taxele se vor calcula folosind valoarea rezultată din aceste expertize ( cunoscute şi sub numele de "ghiduri imobiliare notariale" sau "grile notariale")

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri vanzare - cumparare imobil crisvasi crisvasi buna ziua, a-si dori sa stiu care sant costurile actelor de vanzare cumparare pentru o casa in valoare de 90.000 si ce trebuie sa platesc eu ca cumparator, va ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)
Valoarea actelor notariale DianaLL DianaLL Buna ziua ! Aveti idee unde as putea gasi pe net grilele de evaluare a imobilelor? Zilele astea vreau sa fac acte de vanzare-cumparare a casei parintilor ... (vezi toată discuția)