avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda fara stampila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda fara stampila

un prieten a primit o amenda de 600 de lei pt ca a trecut calea ferata si venea trenul.In amenda scrie ca este sanctionat conform punctelor 3 si 5 din art.2, iar punctele 3 si 5 fac referire la cu totul altceva ( 3.călătoria cu legitimatie de călătorie fără supliment de viteza, tichet de rezervare a locului, supliment de cuseta, pat sau cabina..... 5.vinderea de legitimatii de călătorie în alte locuri decat cele stabilite de S.N.C.F.R. sau de persoane neautorizate de aceasta).Deasemenea amenda nu are nici o stampila nici pe fata nici pe verso e un lucru de care te poti folosi in cazul unei plangeri?
Cel mai recent răspuns: andrei2233 , utilizator 11:50, 23 August 2014
Avand in vedere neclaritatea mesajului dv,este necesar sa clarificam prietenul
a primit o amenda de 600 de lei pt ca a trecut calea ferata
-respectiv se afla pe drumul public,iar ulterior reveniti cu precizarea
este sanctionat conform punctelor 3 si 5 din art.2, iar punctele 3 si 5 fac referire la cu totul altceva ( 3.călătoria cu legitimatie de călătorie fără supliment de viteza, tichet de rezervare a locului, supliment de cuseta, pat sau cabina.
..respectiv se afla in tren
Concret cine a incheiat PV contraventie - agentul constator politist sau reprezentantul CFR ?

Codul rutier prevede
Art 38 (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:

c) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune;
Pai el a primit amenda pt ca a fost surprins traversand calea ferata in timp ce trenul se afla in miscare dar in pv scrie ca conform (scuzati cacofonia) punctelor 3, 5 din art 2 a fost sanctionat, puncte care se refera la cu totul altceva.Avand in vedere ca amenda a luat-o si a si primit-o tot la gara , in aceeasi zi tind sa cred ca i-a fost data de agentul reprezentant cfr.
Pentru a nu mai pluti in neclaritati,interesati-va concret despre temeiul legal invocat in PV

nu inteleg ce nu va e clar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere tren cfr gera905 gera905 in data de 03.06.2015 trenul IR1580 a avut o intarziere de 40 min. Cerand in gara Cilnita o restituire din pretul biletului, seful de gara ridica din umeri si ... (vezi toată discuția)
Conform carei legi te da jos din tren daca calatoresti fara bilet? alexmari alexmari Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, in cazul calatoriei pe tren fara bilet, care este articolul de lege care reglementeaza datul jos din tren? Am citit ... (vezi toată discuția)
Contează daca alin.b este scris alin a în pv sancționare și ... ion + ion + Poate fi motiv de nulitate relativa daca alin.b este scris alin.B în pv sancționare și in raportul agentului constatator din Întâmpinarea IJP? (vezi toată discuția)