avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... as dori o lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

as dori o lege

as dori sa stiu o lege cam pana la ce ora se poate asculta muzica intr-un apartament ca am o vecina pe scara care ne tot suna cum aude ca mere muzica si ne tot ameninta intradevar a facut reclamatie la politie si a venit sectoristul la noi . dar de curand a sunat din nou cum a auzit ca ne mere muzica la 8.30 si ne-a amenintat si la sotul ia spus ,sotul ei ca sa aiva grija cum iese din casa nu nu sa stie ce i se poate intampla .eu as dori sa imi o dati o lege prin care sa stim pana la ce ora putem asculta ,si cu amenintarile cum putem face. va mutumim
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:47, 21 Mai 2009
Legea 61/1991:
Art. 2 - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;

291) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;

Asociatiile de proprietari au dreptul de a stabili in adunarea generala si alt program de liniste decat 22-08 (de ex. dupa-amiaza). Oricum, vedeti ca pct 28 nu are program, ceea ce inseamna ca nu puteti sa ascultati muzica tare nici in restul orelor. In timpul programului de liniste cerintele sunt chiar mai stricte, nu stiu sa va spun in decibeli.
Ca sa aveti liniste cu vecinii incercati sa aveti un volum normal pentru folosirea aparatelor in apartamente. Asta inseamna, de exemplui, maxim 50% din volumul unui televizor ziua si maxim 25% noaptea. Pentru aparatele care au boxe anexate volumul trebuie scazut si mai mult. Daca vreti sa ascultati muzica la un volum mai mare e recomandabil sa folositi castile in loc de boxe.
dna LISI...daca asociatia hotaraste ore de liniste intre 14-16..Legea 61 nu prevede acest interva si cineva nu respecta intervalul...cum poate fi sanctionat?
Poate fi sanctionat in modul stabilit de asociatie si desigur ca nu avem de-a face cu o contraventie in acest caz. Asociatia (mai bine zis adunarea generala, ca sa nu fiu inteleasa gresit) poate stabili amenzi pentru aceste cazuri, insa daca nu reglementeaza si o procedura corespunzatoare de constatare a abaterii, cred ca masura ar putea fi contestata cu succes in instanta :) Adica nu merge sa te trezesti pur si simplu cu o suma in plus la intretinere, cum am vazut intr-un caz, trebuie sa vina administratorul la usa, sa faca un proces-verbal cu martor, lucruri mai formale, ca altfel nu are cum proba.
din cite cunosc, aceasta lege a fost modificata si completata ulterior, in intervalul de liniste fiind incluse si ore in jurul prinzului. o sa caut si revin cu amanunte ;)

Alte discuții în legătură

Salarizarea angajaților unei asociații de proprietari: cum se face achitarea dărilor către bugetul de stat? B10DSA B10DSA Va rog sa ma îndrumați cu privire la salarizarea angajaților unei asociații de proprietari. Situația în fapt : Asociația de proprietari are doi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? ... Roxana Craciun Roxana Craciun Bună ziua! Cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? În fiecare noapte, cu preponderenta, tarasc scaunele, lovesc obiecte prin casa, striga, ... (vezi toată discuția)
Modalitate de evacuare chirias rau platnic Mihiri Mihiri Buna ziua, Cum se poate evacua un chirias care isi plateste chiria cu intarziere si care a acumulat datorii uriase la intretinere si nu vrea sa le achite de ... (vezi toată discuția)