avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cumularea conventiei civile cu salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cumularea conventiei civile cu salariu

buna seara,
sunt in situatia in care am fost disponibilizat si ma pregatesc sa depun documentatia de somaj. Am gasit totusi un post unde pot fi platit prin conventie civila. Se poata ca in acelasi timp sa iau si somaj sa am si acest angajament prin conventie civila.
Multumesc!
P.S. Scuze am gresit titlul si nu am stiut sa-l rectific.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
daniel84, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniel84 , utilizator 07:22, 19 Mai 2009
nu puteti lucra si in acelas timp sa beneficiati si de somaj... :confused: pardon, se poate lucra, dar la negru...;)
Nu e chiar asa!
Nu poti sa ai un contract de munca si sa iei si somaj!
O conventie civila este altceva, nu este contract de munca.

Din pacate dupa schimbarile de anul acesta la legile somajului, nu am mai vazut sa apara ceva in norme vizavi de un contract civil de colaborare.
Prevederea care anterior cuprindea si referiri la conventiile civile este acum asa:

"Art. 15. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 din lege, care realizeaza venituri din activitati autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, daca dovedesc ca acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depasesc valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare in luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale
Art. 6. - Veniturile prevazute la art. 17 alin. (1) lit. f) si la art. 34 alin. (1) lit. b) si alin. (3) lit. b) din lege sunt venituri lunare, care se determina prin raportarea venitului impozabil, certificat de catre organele fiscale teritoriale subordonate Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la numarul de luni aferente unui an fiscal

valoarea indicatorului social de referinta este anul acesta 500 lei.

Dar oricum prima actiune pe care v-o recomand este sa finalizati dosarul de somaj.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa , somaj amaiana amaiana multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea sa-mi raspunda:love1: (vezi toată discuția)
Somaj si venituri lunare < 500 lei pe firma ? ramiha ramiha Buna ziua, Legea spune ca: \"Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc [...] la 90 de zile de la data emiterii ... (vezi toată discuția)
Somaj cumulat cu alte venituri suciugeorgeta suciugeorgeta Puteti sa imi spuneti,va rog,daca un salariat indeplineste conditiile pentru a intra in somaj de la locul de munca ,nu poate beneficia deoarece are un ... (vezi toată discuția)