avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lnmatricularea masinilor cu numere moldovenesti in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lnmatricularea masinilor cu numere moldovenesti in Romania

Buna. Deja se vede si din titlu care ar fi intrebarea. As vrea sa trec masina pe o perssoana din Romania ca sa o pot inmatricula acolo ca mai apoi prin procura sa pot circula cu masina in Republica Moldova. De ce vreau asta? Cu masina cu nr romanesti, sunt nevoit, anual, sa achit pt cartea verde suma de 450 Euro. Daca e posibil, va rog sa ma ajutati. Sau care ar fi pasii. Amintesc ca am cetatenia romana cu resedinta in Republica Moldova. Va multumesc!!! astept raspuns...
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:00, 10 Septembrie 2014
Sunteti cetatean roman, veniti si o inmatriculati pe numele d-voastra in Romania. Veti plati timbrul de mediu, rar, etc, cum fac toti romanii si ulterior veti incheia o polita rca (care include si cartea verde) la o societate de asigurari din Romania.
O putea inmatricula daca avea resedinta in RO dar o are in MD.
@cyan
Scuzati-ma, nu inteleg, e o gluma ?! Ce-l poate impiedica sa fie rezident in Romania?! Nimic! Apropos, stiti ce inseamna concret/legal rezident? :giggle:
P.S. Termenul resedinta l-ati folosit intr-un context nepotrivit. Chiar daca par sinonime (si uneori sunt!), resedinta si rezidenta aici au sensuri diferite.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula pe teritoriul romaniei cu masina inmatriculata in r moldova, eu avand dubla cetatetie ro si md si domiciliu in ambele tari? renault73 renault73 Cat pot circula pe teritoriul Romaniei cu masina inmatriculata in R Moldova, eu avand dubla cetatetie RO si MD si domiciliu in ambele tari? Multumesc. (vezi toată discuția)
Amenda lipsa carte verde - corecta ? theslick13 theslick13 In uniunea europeana mai e valabila cartea verde ? Am o masina inmatriculata pe Italia la care la un control imi lipsea carte verde ? AM luat amenda conform ... (vezi toată discuția)
Mașină furată din italia în 2009, reținută de poliția de frontieră din republica moldova în 2018. care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar? loakvo loakvo Buna ziua, In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin ... (vezi toată discuția)