avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare in proces din cauza ca am fost arestat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare in proces din cauza ca am fost arestat intr o alta cauza

nulitate absoluta......e) prezenţa suspectului sau a inculpatului, atunci când participarea sa este obligatorie potrivit legii..se poate invoca in diferite cazuri...DAR numai daca inculpatul a fost condamnat in lipsa nu?(daca prezenta era obligatorie..ex.arestat)
deci eu nu pot sa invoc nulitatea absoluta daca intr un termen nu am fost prezent din cauza ca am fost arestat intr o alta cauza? procesul a fost amanat si la celelalte termene am fost prezent..intrebare proasta dar incerc totul.....
se poate invoca b) în orice stare a procesului, dacă încălcarea a intervenit în cursul judecăţii;

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
puncuskaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:46, 24 August 2014
... daca ati fost prezent la celelalte termene, ce nulitate sa mai invocati???????
Da, intrebare proasta, asa cum spuneti si singur.
Daca inculpatulneste arestat trebuie adus la proces.
De aici pot aparea mai multe discutii...
Ce discutii sa apara, fata de faptul ca nu a fost adus s-a acordat alt termen, se mai intampla.
Daca s-a amanat fara a se administra probatoriu atunci nu se mai poate face nimic.
Eu am inteles ca a fost condamnat in lipsa....din motive care putea fi sau nu imputabile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta picika80 picika80 in ce cazuri se admit cererea formulată de inculpat de constatare a nulităţii absolute a încheierii din data de 02 01 14 prin care s-a dispus începerea ... (vezi toată discuția)
Inculpat arestat in alta tara Irina S. Irina S. Situatie inedita: Inculpatul isi alege aparator intr-un dosar penal. La un moment dat nu il mai cauta pe avocat. Intrucat inculpatul nu apucase sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Retrimiterea dosarului la parchet puncuskaa puncuskaa in ce cazuri se retrimite insatnta dosarul la parchet? si in ce cazuri se retrimite curtea de apel dosarul la judecatorie? (dosare penale) (vezi toată discuția)