avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte firma pe propria raspundere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte firma pe propria raspundere

Buna ziua!

La infiintarea unei firme - SRL cu unic asociat - ce acte pot fi facute sub propria semnatura, fara a fi nevoie de atestare la avocat sau notar?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
ramiha, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 10:08, 19 Mai 2009
Nici unul, toate trebuie sa fie atestate de notar sau avocat.
Nici macar Actul constitutiv? Dar contractul de comodat pentru sediul social?
Toate actele pot fi facute de dumneavoastra, sub semnatura privata. Singura conditie este sa nu aveti aport la capitalul social al noii firme un teren!
Gasiti aici lista documentelor necesare: [ link extern ]

În cazul SRL, forma autentică este obligatorie dacă printre bunurile subscrise ca aport în natură la capitalul social se află un teren; în celelalte cazuri fiind suficientă darea de dată certă, acordată, în condiţiile legii, de către notarul public sau de către serviciul de asistenţă din cadrul ORC, atestarea de către avocat în condiţiile Legii nr. 51/1995, modificată, sau încheierea actului sub semnătură privată;

Domnule GeorgeSerban ne puteti argumenta va rog raspunsul dumneavoastra? :-/
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare firma MIHAELA08 MIHAELA08 [b]As dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru cumpararea unei firme infiintate in anul 2007 , cu activitate din ianurie 2008. Vreau sa stiu ce acte ... (vezi toată discuția)
Actul constitutiv trebuie facut neaparat la reg.comertului sau la notariat ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Am o nelamurire legata de actul constitutiv pentru infiintarea unui SRL,si anume : Trebuie facut neaparat la Reg.Comertului,la notariat sau la un ... (vezi toată discuția)
Data certa anca_diana anca_diana in cazul in care o societate modifica mai multe art ale actului constitutiv redactat de un avocat( maj capital, denumire schimbata, ob principal, etc),trebuie ... (vezi toată discuția)