avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare dovedire rezidenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare dovedire rezidenta

Daca eu locuiesc in casa fiicei mele care este proprietara locuintei si urmeaza sa plec sa locuiesc intr-o tara nonEU,dar nu renunt la cetatenia romana,ce acte sunt necesare sa am pentru a a obtine o dovada a rezidentei in Romania?
Cel mai recent răspuns: zohnermariana , utilizator 16:37, 24 August 2014
Vreti sa va stabiliti domiciliul in acea tara? Asta inteleg din ce sa spuneti. Daca da, la ce v-ar trebui o dovada a rezidentei in Romania?
Imi cer scuze ca revin ,dar poate nu am inteles eu bine si atunci intreb daca imi stabilesc domiciliul in strainatate(tara non UE), dar nu renunt la cetatenia romana, ce acte romanesti trebuie sa schimb?pasaport?sau ce se intampla cu buletinul romanesc?as dori daca se poate o lamurire in acest sens!Va multumesc!
Daca va stabiliti domiciliul in strainatate si vreti sa ''se vada'' asta va faceti pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (pasaport CRDS). Niciun alt act nu se schimba.

Pentru asta trebuie sa duceti la Serviciul Pasapoarte sau la consulatul roman din tara unde veti locui documente care sa arate ca aveti drept de sedere in tara respectiva si mijloace de intretinere. Nu va puteti schimba pasaportul inainte de a obtine permisul de sedere pe teritoriul statului respectiv.

In momentul in care veti primi pasaportul veti preda cartea de identitate romaneasca, asta insemnand doar ca nu mai aveti domiciliul in Romania, nimic altceva - nu afecteaza cetatenia etc.

Aveti aici lista documentelor care se cer la solicitarea pasaportului CRDS:
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!Acum imi este foarte clar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)