avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata parțiala - acord
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata parțiala - acord

Vă rog, am o întrebare:

La solicitarea pensiei anticipate parțiale am primit Decizia care nu include și acordul și alte sporuri, pentru care am depus adeverințe la momentul cererii de pensionare.

Când trebuie depusă contestația pentru acord și sporuri?

Contestația depusă în cele 30 zile de la primirea deciziei blochează intrarea în plată a acesteia?

În cazul câștigării, eventual, în instanță, a acestor drepturi nerecunoscute, de când se consideră/aplică recalcularea? Am auzit zvonuri că începând cu limita de vârstă, dar nu mi se pare corect.
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 11:18, 30 August 2014
1-contestatia depusa nu blocheaza plata pensiei
2-adeverintele de acord si sporuri probabil ca nu sunt conform legislatiei, altfel trebuiau luate in calcul.Ce raspuns va dat Casa de Pensii?
3-calculul se face ca si cand ati primi pensia pentru limita de varsta dar vi se diminueaza cu procentul aferent pensionarii anticipate partial
Precizari:

1. pentru acord s-a scris: "potrivit art. 127 din Hot. 257/2011 sporurile cu caracter permanent care se pot valorifica la stabilirea sau recalcularea pensiei...., potrivit prevederilor art. 165 alin2 din L263/2010, sunt cele prevazute la anexa 15 din normele aprobate prin hg 257/2011

2. pentru grupa nu s-a scris nimic

Adev. de grupa, privind perioada 1982-1984 (2 ani intregi), studii superioare, precizeaza:

"a fost incadrat in grupa a IIa de munca in procent de 100%, conform nominalizarii efectuata prin aprobarea Consiliului de Administratie Proces Verbal Nr..., lucrand pe santierele de constructii montaj.
Temeiul juridic al incadrarii in grupa a IIa de munca il repreezinta HGR 1223/1990 si Avizul Comun al MMPS-MS 1596/1990 si Art.3 Ord 50/1990.
Menționăm ca prezenta adeverinta s-a eliberat pe baza documentelor, verificabile, aflate in arhiva societatii, cunoscandu-se prevederile art. 288 si art. 289 al Codului Penal.."

Deci, care sunt sansele sa obțin drepturile care deriva din adeverinta pentru grupa, respectiv care ar fi acestea?

cu sincere multumiri
im82 a scris:


Corectie:
Deci, care sunt sansele sa obțin drepturile care deriva din adeverinta pentru grupa, respectiv care ar fi aceste drepturi?



multumesc anticipat pentru raspunsuri
~ Conținut șters la cerere ~
im82 a scris:


Temeiul juridic al incadrarii in grupa a IIa de munca il repreezinta HGR 1223/1990 si Avizul Comun al MMPS-MS 1596/1990 si Art.3 Ord 50/1990.




Din discutia cu functionarii Casei de Pensii:
nu a fost precizat punctul de la Art.3 Ord 50/1990
---> Acesta este un punct obligatoriu de specificat?

Privind aceasta adeverinta, in lege se scriu mai multe documente care sa justifice acordarea grupei. Cred au fost acoperite cam toate. Sunt suficiente cele specificatein adeverinta sau mau sunt necesare altele?

Unele Case de pensii solicita tabelele nominale cu salariații pe grupe, tabele care nu mai pot fi gasite.
----> Acesta ar fi un document obligatoriu avand in vedere specificatiile din adeverinta?

multumesc anticipat pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Grupa a ii nerecunoscuta ellamoise ellamoise Am lucrat 16 ani in gr.II de munca ca operator consola (calculator ) este mentionat in cartea de munca ca am lucrat in procent de 100% in grupa a II, ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii contestă inregistrarea din carnetul de muncă Dan2016 Dan2016 Deși carnetul de muncă are explicit consemnată, autentificată si certificată mențiunea privind încadrarea în \"Grupa a II-a de muncă\", casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Neluare in calcul la pensie pentru limita de varsta a perioadei lucrate in grupa a ii-a MariaTulbure MariaTulbure Am primit zilele acestea Decizia de pensionare pentru limita de varsta. La Motivare, scrie asa: Grupa a II-a de munca aferenta perioadei ... (vezi toată discuția)