avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de procura la masina pentru a iesi din tara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de procura la masina pentru a iesi din tara?

Buna ziua, recent mi-am cumparat un autoturism si bineinteles l-am trecut pe numele mamei deoarece asigurarea este mult prea scumpa pentru categoria mea de varsta, in fine, cred ca aproape toata lumea procedeaza asa. Acum intrebarea mea este, daca am nevoie de procura la masina pentru a iesi din tara?
Da, aveti nevoie de un contract de comodat pentru iesirea din tara. In aceste situatii nu se mai intocmeste procura. Contractul il puteti face la notar sau la un avocat, cu incheiere de data certa.
Nu aveti nevoie de procura sau contract de comodat, singurele acte pe care le verifica politisti de frontiera sunt: permisul de conducere al soferului aflat la volan,
asigurarea de raspundere civila auto si certificatul de inmatriculare al masinii , unde sa aveti valabil ITP-UL, daca nu sunteti sigur, avand in vedere ca sunt opinii diferite, sunati la politia de frontiera si va informeaza fara probleme, tel:0219590.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau contract de comodat iesire din tara cu auto care nu este trecut pe numele meu cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua! Ma confrun cu o situatia posed un auto care nu este pe imatricula pe numele meu,este pe numele sotiei dar nu purtam acelasi nume (nu suntem ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fiul meu ca imi conduce masina VIOPAUN VIOPAUN Este obligatoriu procura pentru ca fiul meu sa imi conduca masina? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)