Sunt pensionara si de 2 ani primesc diferente de salarii castigate cu hotarare judecatoreasca de la unitatea unde am lucrat - Buget . Pot solicita o adeverinta cu aceste diferente si sa solicit recalcularea pensiei ?
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 107
...
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
2. - Va prezentati la Casa de Pensii cu dovada ca aveti venituri in p-lus castigate prin instanta de judecata si colicitati recalcularea pensiei.
- Dar unitatea la care ati lucrat trebuie sa retina si sa vireze contributiile pentru pensie si din partea angajatorului si di partea salariatului.
Daca ati lucrat in invatamant,va sfatuiesc sa asteptati sa se termine de platit toate restantele si dupa caeea sa cereti recalcularea.
Daca cereti la acest moment recalcularea,veti castiga cel mult 3 lei la pensie.
Recalculare pensie
Dala16
Buna ziua,
Sunt pensionata la limita de varsta de la 1.07.2014, dar lucrez cu contract pe termen determinat. Intrebare: cum este mai bine, sa cer recalcularea ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie
monalisa16
Buna ziua,
Am lucrat in invatamant, sunt pensionara din 2013 si am depus in luna mai 2015 dosarul complet pentru recalcularea pensiei ,deoarece am lucrat la ... (vezi toată discuția)