Buna Ziua,
Buletinul imi expira la inceputul anului viitor, dar tb sa plec acum din tara si am nevoie de CI cu o valabilitate mare...
Am vorbit cu un coleg sa ma ia in spatiu, eu nefiind din orasul in care lucrez.
Am depus toate actele la evidenta pop, si cand ma duc sa ridic buletinul, aflu ca se fac niste verificari suplimentare pt ca la adresa locuiesc 20 persoane (dupa spusele doamnelor de acolo).
Singurul raspuns concret pe care l-am primit a fost ca voi fi sunat sa mi se comunice o decizie; nu au stiut sa-mi spuna in cat timp voi fi sunat si ce decizii pot fi luate;
Precizez ca din mom in care am depus actele si pana acum a trecut o luna si ca la domiciliul pe care il am acum in buletin, nu mai locuieste nimeni.
Cum procedez in aceasta situatie?
Ce solutii am pentru a-mi schimba totusi CI.
Multumesc!
Pobil ca proprietarul imobilului,anterior acceptului acordarii pentru dv a vizei de resedinta sa fi acordat si altor persoane viza de resedinta
Serviciul de evidenta populatiei detine baza de date din care rezulta cazurile in care un proprietar acorda viza de resedinta la un numar de cetateni-cazuri care impun verificari suplimentare
Pentru urgentare,ar trebui sa luati legatura cu proprietarul imobilului si eventual acesta sa se prezinte le serviciul de evidenta populatiei pentru a clarifica situatia de fapt si statutul persoanelor care detin adresa de domiciliu in proprietatea sa
Nu cred ca e vorba doar de viza de resedinta, care are valabilitate de max. 1 an, ci de consimtamant pentru domiciliu (10 ani) si daca deja figureaza in evidente 20 de persoane nu vi se va aproba decat daca se va constata ca locuiti efectiv acolo. Asta inseamna ca va veni sa verifice situatia un politist de la ordine publica iar daca nu stati acolo nu o sa vi se aprobe eliberarea CI.
Daca vrea sa va ajute pana la capat, colegul ar trebui sa va lase sa stati la el o perioada - asta insemnand sa va duceti acolo niste lucruri personale, sa fie o camera in care dumneavoastra ati putea dormi etc.
Nu conteaza ca la domiciliul pe care il aveti acum nu locuieste nimeni.
Multumesc pentru raspuns!
Colegul meu, se pare ca are intr-adevar 7 persoane intr-o garsoniera f mica; verificarea nu s-a facut si nu se va face prea curand- din spusele doamnelor de la dlep;
Daca imi retrag dosarul si merg la alt centru cu alt proprietar, este ok sau exista prevederi in acest sens? Multumesc!
Mergeti si cereti chitantele inapoi. Spuneti ca ati inchiriat in alta parte. Daca cererea dvs. nu a fost procesata (si as zice ca nu a fost, verificarile se fac inainte de procesare) nu ar avea de ce sa va refuze
Nu va lasati intimidat :) Incurcaturile sunt ale colegului, nu ale dvs.
Orice cerere este inregistrata, deci nu are cum sa va mai dea cineva actele inapoi. Nici chitanta de 5 lei, eventual doar cea de 7 lei. Era bine daca stiati din timp de aceasta situatie, dar asta e! Functionarul putea sa va atentioneze in momentul in care v-a facut verificarea si v-a pozat, dar acum e tardiv. Faceti o cerere prin care expuneti situatia si motivati de ce solicitati ca actul de identitate sa nu fie emis pe adresa respectiva. Formulati o noua cerere de aceasta data informati-va la ghiseu sa nu fie probleme. Succes!
Pasaport/buletin
raduaw
Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)