avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie contract cu clauza de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie contract cu clauza de formare profesionala

Buna seara,

In urma cu 2 luni m-am angajat si am stipulata in cotractul de munca o clauza de formare profesionala de 20.000 de euro. Intre timp am vazut care este mediul de lucru, ce voi face exact si ce sef voi avea, si as vrea sa plec fara a plati clauza deoarece mi se pare prea mult stres si nu cred ca voi face fata. Mentionez ca dupa terminarea cursului de 2 luni de zile trebuie sa dam un examen ca sa luam certificarea. Verbal ni s-a spus ca asta ar fi conditia pentru a ramane angajati, dar nu e stipulat nimic in contract.

Intrebarea mea este, pot sa-mi dau demisia acum la inceput fara a plati clauza?

Multumesc
@smeagull
B-) Cand am scris "dinainte" ma refeream la data incheierii CIM. Cursul de formare poate fi efectuat peste 1 luna, 1 an sau 2 ani. Codul Muncii prevede restituirea chelt cu formarea profesionala, dupa cum a scris, chelt a caror efectuare trebuie dovedita, nu prezumata. E posibil ca acea suma sa corespunda cu suma inscrisa in CIM, dar ea trebuie dovedita, fiecare banut.
Pai daca nu luati examenul nu va angajeaza! Deci nu luati exemenul pentru ca nu stiti nimic si nu ati inteles nimic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)