Acum 1 an 6 luni am inchiriat un spatiu cu contract de comodat. Doamna nu mi-a dat chitante pe chirie, lumina, apa...
1.eu daca o reclam avand dovezi iau amenda?
2.mi-a facut un scandal monstru+lovire la care am inregistrari dar politia nu face nimic...am vreo sansa de castig?
3.sotul mi-a semnat contractul de comodat dar mi-a dat copie iar dupa scandal spune ca este un fals eu am un martor cand la semnat. Ce e de facut?
4.pentru a evita sa mai trec prin ceea ce am trecut cu acea doamna, m-am hotarat sa-mi iau o rulota si sa-mi desfasor activitatea cod caen 9602...
Ce acte imi trebuie,cum sa cer punct de lucru mobil la registru comertului,unde trebuie sa alerg pentru actele necesare?
Rulota o voi moderniza dupa cerintele ce vor trebui indeplinite.
Va multumesc si astept raspuns.
Buna ziua!
La contractul de comodat nu se plateste chirie.
Pentru cheltuielile curente (lumina, apa, etc...) dvs. intocmeati dispozitie de plata in functie de suma (procentul) cheltuielilor aferente dvs., pe baza facturilor/chitantelor date de proprietar.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la registrul comertului si veti primi informatii complete.
tocmai asta este ca nu mi-a dat nici o chitanta nimic nici e chirie,apa,lumina etc...dar sunt dovezi inregistrate in care ii zic ca nu mi-a dat chitante,in care zice ca i-am platit exact sumele etc...stiu ca,contractul de comodat este cu folosinta gratuita dar in tara asta face cineva ceva legal?
Puteti sa cereti copii dupa facturi si chitante la furnizorii respectivi, pe baza contractului de comodat, si va deduceti cheltuielile fara batai de cap :)
Acum depinde si peste cine dati la furnizori. Eu am cerut si mi s-a dat. Mi imi aruncase la gunoi toate chitantele si facturile.
In contractul de comodat se specifica cum se platesc utilitatile.
Pe baza facturilor si cu procentul/suma din contract se imparte cat aveti dvs. si cat are proprietarul.