avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA (chirie+utilitati) pe 2018 ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA (chirie+utilitati) pe 2018 si 2019

Buna,
Am un PFA(profesii liberale) si sunt singurul salariat. Stau in chirie si am viza de flotant.
Cat pot deduce din chiria unui apartament cu 2 camere? Cheltuielile se pot deduce deasemenea (gaz, apa, curent si internet) ??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:52, 5 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Deduceti doar de la cheltuielile de la intretinere (conform chitanta de la asociatie) doar cat reprezinta procentual camera pe care ati pus-o la dispozitie pentru sediul social al pfa in acel contract de comodat semnat la infiintare din totalul apartamentului. Nimic din utilitati.
La internet daca vreti sa deduceti factura lunara trebuie ca sa aveti contractul cu furnizorul facut pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli la pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca in baza unui contract de comodat pot deduce 1/3 din cheltuielile imobilului unde PFA-ul isi are sediul. Din pacate nu stiu: - baza ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa Loed Loed Buna ziua. Vad in lista cheltuielilor deductibile integral cele cu energia si apa, dar in multe postari vad ca daca PFA-ul functioneaza in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitate pe cod caen 9602 bazil000 bazil000 Acum 1 an 6 luni am inchiriat un spatiu cu contract de comodat. Doamna nu mi-a dat chitante pe chirie, lumina, apa... 1.eu daca o reclam avand dovezi iau ... (vezi toată discuția)