avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA

Buna ziua.
Vad in lista cheltuielilor deductibile integral cele cu energia si apa, dar in multe postari vad ca daca PFA-ul functioneaza in apartamentul propriu si se face contract de comodat atunci doar partea aferenta cheltuielilor conform procentulului specificat in contract (in general 50%) se poate deduce. In acest caz, cand se pot deduce integral cheltuielile cu energia si apa? Doar acestea? Cum ramane cu gazul, telefonul/internetul si salubritatea?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Loed , utilizator 08:24, 5 Septembrie 2019
Daca aveti contract cu furnizorul de utlitati (apa, gaze, lumina, telefon, internet) direct pe pfa si facturile va vin pe pfa, atunci puteti deduce 100%. Altfel nu.
Daca mu sunt direct pe pfa le pot deduce 50% prin contract de comodat intre PF si PFA, da?
Da. Se va intocmi o dispozitie de plata catre proprietar sau cel desemnat de acesta sa incaseze banii. Daca sunt mai multi proprietari (e bine sa sa aveti o copie a actului de proprietate anexata la contractul de comodat), specificati care dintre ei incaseaza banii.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Cred ca nu inteleg. Credeam ca in baza comodatului adun toate facturile de utilitati si declar 50% din ele ca si cheltuiala deductibila, urmand ca impozitul sa se calculeze ca atare. Nu asa se face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Cum pot face decontarea cheltuielilor la utilitati in cazul unui contract de comodat intre pf si pj MURARU PETREA MURARU PETREA Sunt Petrea MURARU, parte dintr-un Contract de Comodat, autentificat prin Notar, in calitate de Comodant ca PF cat si de Comodatar ca reprezentant al PJ. ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)