avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum ajung pensionar fara a fi angajat ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum ajung pensionar fara a fi angajat ?

unde pot plati o cotizatie si cat minim in asa fel incat peste ani sa beneficiez de o pensie ?
cotizez la casa de pensii ?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 15:27, 25 August 2014
Buna ziua!
Puteti incheia un contract de asigurare cu casa de pensii in care aveti domiciliul.
Suma minima este anul acesta 804 lei, iar contributia de 252 lei.
Platiti la un fond de pensii privat. In acest fel sunteti sigur ca la sfarsitul perioadei de cotizare veti primi o pensie, in plus va puteti alege perioada de cotizare, suma pe care doriti sa o platiti, etc. Avantajele unui sistem de pensii privat comparativ cu cel de stat sunt de necontestat. Acelasi lucru se aplica si asigurarii medicale.
daca platesc o cotizatie la un fond privat , cand pot beneficia de bani si in ce cuantum ?
voi primi la final intreaga suma pe care am cotizat-o sau.. ?
Dvs. va alegeti perioada de cotizare, 10, 15, 20, 25.... ani. La finalul perioadei de cotizare beneficiati de banii cu care ati cotizat la care se adauga si randamentul fondului de pensii respectiv. De asemenea, la finalul perioadei puteti alege daca vreti sa va vireze toti banii intr-o singura transa sau lunar sub forma de pensie. Sunt foarte multe de spus referitor la acest capitol - pentru o informare adecvata va recomand sa apelati la un consultant financiar de la una din companiile care activeaza in domeniu. In orice caz, daca aveti posibilitatea de a alege intre stat si privat, va sfatuiesc sa alegeti domeniul privat. Oricum trebuie sa studiati foarte bine piata pentru ca sunt multe societati si padure fara uscaturi nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie nemeteva nemeteva Buna ziua, am 29 de ani si 2 luni de cotiazatie la fondul de pensii. Ma intereseaza daca pot beneficia de pensie daca am zece luni lipsa pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Persoana neincadrata in munca(niciodata) poate beneficia de pensie? coveadrian coveadrian Buna ziua, M-ar interesa daca o persoana care din motive personale/familiale nu a muncit cu forme legale vreodata ar putea beneficia de pensie? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Durata asigurari sociale caesara7 caesara7 As dori sa stiu pe ce perioada se pot plati asigurarile sociale, in cazul in care un membru al familiei nu lucreaza si doreste sa incheie un contract cu Casa ... (vezi toată discuția)