avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor.

Buna-ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Fostul meu concubin, tatal copilului meu in varsta de 8 ani mi-a platit timp de 1 an de yile numai 32 lei lunar, deoarece ramasese fara salariu, iar pe hotararea instantei scria ca este obligat sa plateasca minorului o patrime din venitul sau net, neurmat de o suma anume. La parchet si la politie nu am rezolvat nimic, am batut drumurile degeaba! Intr_un sfarsit, l-am dat in judecata si am cerut sa mi se fixeze o pensie alimentara copilului meu pe salariul minim pe economie. Instanta a stabilit pensie in cuantum de 130 lei lunar, pana la majoratul minorului. eu am cerut si banii din urma, retroactivi, de la data depunerii dosarului, dar nu mi s_a aprobat, decat de la data pronuntarii hotararii si pana la majoratul minorului. Tatal copilului meu nici acum nu binevoieste sa plateasca pensia stabilita, ci a trimis numai prima luna 130 lei, iar ulterior in ultimele 2 luni imi trimite jumatate din pensie, numai 70 lei lunar. acuma ce pot sa fac, pensia retroactiva pe 1 an de zile o mai pot reclama la parchet? Si daca nu, vreau sa stiu ce pot face acuma, sa ma adresez parchetului din nou, ca fostul nu imi trimite pensia stabilita de instanta, sa cer diferenta, sau sa ma adresez politiei? Si daca el tot nu va plati, va intra la penala, risca puscarie, sau ce se va intampla? hotararea este definitiva si irevocabila. copilul are 8 ani, si este elev in clasa a 3_a. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
alexandra_campeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:27, 25 August 2014
Pentru neplata pensiei puteti sa va adresati din nou Parchetului pentru infractiunea de abandon de familie; daca aveti deja stabilita pensie alimentara de catre instanta si aceasta a fost neplatita sau partial platita o puteti cere din urma (pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti)! Daca se deschide dosar penal si il cheama la Politie si Parchet, poate ca va "binevoi" sa plateasca totusi pensia copilului; in caz contrar i se poate aplica o pedeapsa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor intretinere majorare ady_adriana ady_adriana Buna tuturor. am un copil de 8 ani, elev acum in clasa a 3/a. fostul sot a ramas fara servici de 1 an jumate, si ma chinui cu el pe la politie, parchet, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere Alexandradragobete Alexandradragobete Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in ... (vezi toată discuția)