avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata credit ipotecar in urma plecarii din tara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata credit ipotecar in urma plecarii din tara

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce anume se intampla in momentul in care parasesc tara pentru o perioada nedeterminata si nu platesc ratele la creditul imobiliar din curs.

Ce modalitati are banca de a recuper creditul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 23:13, 3 Septembrie 2014
Cititi contractul de credit . Se specifica acolo ce se intampla daca...
In principiu creditorii vor executa garantia
Va pot cauta si sa nu va gaseasca.
Daca nu ati facut falsuri nu se va intampla altceva.
Daca nu achitati ratele conform scadentei creditul va fi declara scadent anticipat, vi se va pretinde totalitatea sumei imprumutate, plus dobanzi si penalizari, comisioane, cheltuieli de executare.

Banca va incepe executarea silita a bunurilor dvs inclusiv garantia care insoteste creditul.

Daca acest bun nu este indestulator veti fi urmarit in continuare pentru diferenta de recuperat.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Practic, ar trebui sa ma astept la faptul ca banca ar lua apartamentul, si daca ar dori sa-si recupereze datoria ar trebui sa-l vanda. In conditiile in care eu nu mai am alte bunuri sau proprietati in tara, iar valoarea apartamentului in momentul de fata este aproape la jumatate comparativ cu momentul achizitiei, eu as ramane dator bancii cu o suma de bani.

Banca ma poate urmari in alte tari si sa imi puna sechestru pe bunurile din alte tari pentru a recupera acea diferenta ? Sau daca ar fi sa revin in tara la un momentdat banca ma poate obliga in vreun fel sa platesc diferenta?

Se poate ajuunge intr-o situatie de dosar penal daca nu platesc banii aceia bancii ?
Deocamdata nu va pot urmari bunurile in alte state , desi am auzit ca se lucreaza la un proiect de unificare a bazelor de date pt. ca bancile sa-si poata urmari clientii si peste hotare.

Cred ca de preferat ar fi sa discutati cu banca , sa incercati sa ajungeti la un acord cu ei , daca vor fi dispusi la negociere.

De dosar penal nu poate fi vorba . (Nimeni nu poate fi condamnat pentru nerespectarea unui contract)
In practica insa se intampla asa cum bine v-a spus dl avocat . Va cauta , daca nu va gasesc ramane suspendata cauza , o vreme . Nu se grabesc sa scoata apartamentul la vanzare .

Alte discuții în legătură

Pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate? tripa tripa buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar plec din tara qwertsqwertys@yahoo.com qwertsqwertys@yahoo.com Buna ziua, impreuna cu sotia avem 3 credite ipotecare valoare aproximativa 80.000 euro, acesate in perioada 2006-2008. nu am avut niciodata intarzieri la ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut garantat cu ipoteca pe un teren ContSters102262 ContSters102262 Buna ziua. In anul 2007 am incheiat cu o banca un contract de imprumut garantat cu ipoteca pe terenul pe care urma sa-l achizitionez cu banii ... (vezi toată discuția)