avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat sau contract de inchiriere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat sau contract de inchiriere?

Buna, vreau sa inchiriez un apartament (eu sunt proprietarul) si vreau sa fac contract de comodat cu chiriasul dar in acelasi timp sa percep si bani de chirie. gresesc cu ceva? ce s-ar intampla daca nu mai vrea sa-mi plateasca chiria? pot sa il dau afara inainte de termen?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:42, 26 August 2014
Daca e contract de comodat atunci imprumutul de folosinta este unul cu titlu gratuit.

Daca percepeti totusi chirie, varianta corecta este aceea a incheierii unui contract de inchiriere care este titlu executoriu si pe care il veti putea pune in executare la neindeplinirea obligatiilor contractuale astfel ca nu veti mai fi nevoit sa mergeti in instanta.
deci in cazul unui contract de comodat, comodatarul are dreptul legal contractualsa nu plateasca. lasand la o parte intelegerea nescrisa cu comodantul, care consta in perceperea unei sume de bani.

Am dreptate?

multumesc pentru raspuns
Daca nu e scris in contract, ba mai mult cedarea folosintei este gratuita ca la comodat, atunci fraier ar fi sa plateasca vreo chirie, iar dvs nu aveti cum proba intelegerea verbala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Contract de comodat ana-maria voicu ana-maria voicu buna seara!as dori si eu sa stiu daca in cazul unui contract de comodat in cazul unui imobil,comodatarul trebuie sa plateasca impozit??va multumesc (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)