avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat

Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:01, 4 Noiembrie 2013
contractul de comodat este gratuit, adica inchiriati societatii respective, fara ca aceasta sa va achite vreun pret(spre exemplu, chirie), precum nici dumneavoastra nu aveti obligatia sa declarati la anaf acest contract.
Nu puteti inchiria cu comodat ....cum spuneti dvs.
Contractul de inchiriere este una si contractul de comodat este alta! Contractul de inchiriere este cu titlu oneros, adica cedati folosinta bunului contra unui pret ce se numeste chirie. Contractul de comodat este cedarea folosintei gratuita, deci nu percepeti niciun ban. Contractul de inchiriere trebuie inregistrat la Administratia financier si platiti impozit pe be irksome din chirie, comodatul nu trebuie inregistrat. Ambele acte pot fi facute atat sub semnatura privata, adica intre parti, cat si autentic la notar.
La contractul de inchiriere insa va trebuie certificat de performanta energetica, altfel nu va inregistraza la ANAF.
De avut in vedere: in cazul in care veti incheia un contract pe o perioada mai mare de timp, ar fi bine sa inserati o clauza in baza careia comodatarul sa fie obligat sa isi treaca utilitatile pe nume (furnizare energie electrica, gaze, telefonie, internet etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sau contract de inchiriere? AlexK AlexK Buna, vreau sa inchiriez un apartament (eu sunt proprietarul) si vreau sa fac contract de comodat cu chiriasul dar in acelasi timp sa percep si bani de chirie. ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere pe numele sotiei grandanat grandanat Bine v-am gasit. Sunt unic proprietar al unui apartament, pe care vreau sa-l inchiriez, insa as dori ca doar sotia sa apara pe contract ca si locator, si ... (vezi toată discuția)
Închirierea unor echipamente cu contract de comodat este un act de evaziune fiscală, sau nu ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Daca inchiriez anumite echipamente , printr-un contract de comodat, se npoate numi sau evaziune fiscala sau alt tip de infractiune ... (vezi toată discuția)