adema1980 a scris:
Eu consider ca scopul fiintarii unei societati comerciale este sa obtina profit. Sa dai in folosinta cu titlu gratuit echipamente cand obiectul tau de activitate tocmai acesta este si practica e una generalizata in companie consider ca este un fenomen de evaziune fiscala. Iar proba e chiar contractul de comodat incheiat contra oricarei uzante. Dar sesizarea organelor de ancheta penala va depinde de valoarea prejudiciului. Daca aveti doar 1-2 contracte din ...500 sa zicem, iar echipamentele se dau unor ONG-uri de exemplu, e clar ca nu le va incadra nimeni la evaziune.
Dar daca d-voastra aveti 200 de clienti si la 50 dintre ei (societati comerciale) nu le eliberati facturi de chirie, tranzactiile (contractele) vor fi reconsiderate din punct de vedere fiscal si economic.
Deocamdată nu am nici un client, am zis sa incep că și persoana fizică și să fac contracte de comodat până să fac srl sau PFA. Întrebarea este dacă pot trage la răspundere persoana care folosește echipamentul sa îmi recuperez dauna