avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comodat

In luna ian 2016 am deschis un nou punct de lucru in baza unui contract de comodat. Mentionez de asemenea ca, punctul de lucru se afla la parterul unei vile, iar deasupra sta proprietarul. De luna aceasta, proprietarul constatand ca merge bussinesul, a marit chiria cu 100%.
Intrebare, are dreptul sa ma dea afara daca platesc doar chiria initiala, nemajorata?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:05, 15 Iunie 2016
Prin contractul de comodat se asigura dreptul de folosinta cu titlu gratuit si nu contracost.

Daca platiti chirie inseamna ca aveti contract de inchiriere si nu de comodat.

In cazul in care contractul este de comodat si platiti chirie insemna ca proprietarul face o mica evaziune fiscala neinregistrand contractul la fisc.
Conform art.2.146 NCC Imprumutul de folosinta(comodat)este cu titlu gratuit.Daca platiti chirie ar trebui sa fie contract de inchiriere, dar daca nu l-a inregistrat la fisc ca si contract de inchiriere ia banii la "negru" adica, face evaziune fiscala, daca insista cu majorarea chiriei spuneti-i ce ati aflat pe acest site cu privire la contractul de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat este asimilat celui de inchiriere? adela05 adela05 Este adevarat ca in Noul Cod Civil, Ctr de Comodat este asimilat Ctr de Inchiriere? Ma ajutati si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)
Închirierea unor echipamente cu contract de comodat este un act de evaziune fiscală, sau nu ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Daca inchiriez anumite echipamente , printr-un contract de comodat, se npoate numi sau evaziune fiscala sau alt tip de infractiune ... (vezi toată discuția)