avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bancara fiii solicitantului
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bancara fiii solicitantului

buna ziua! socrul meu are o rata la banca , fara girant , fara ipoteca pe niciun bun.. el este proprietar doar pe 50% din curtea si terenul lasat de parinti lui ( ca urmare a dezbaterii succesiuni dupa bunic , a mai ramas sa dezbatem sucesiunea dupa bunica) bupa nenumarate sesizari de la banca ( sesizari ce noi nu stiam de ele ) ca nu a mai platit ratele si ca pune sechestru pe bunuri -cu toate ca nu a girat cu nimic -noi vrem sa facem cat mai repede succesiunea dupa bunica si sa ne dea noua acte pe casa si teren, -contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere- (asta ca sa nu il execute pe el banca), intrebarea este poate banca sa puna sechestru pe casa si teren dupa ce ne vinde noua deoarece la data cand banca a inaintat dosarul catre firma de recuperare el era proprietar pe 50% din casa si teren . Ne este frica sa nu facem acte si pe urma sa ne trezim si noi fara casa , se prescrie datoria socrului catre noi ? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 12:06, 28 August 2014
Banca prin proces si dovezi poate anula contractul, am mai auzit cazuri in care au fost anulate contracte si dupa 3ani de la incheierea respectivelor contracte. Banca sau mai bine spus judecatorul poate interpreta ( ceia ce se si doreste) cum ca a fost facut respectivul contract tocmai pentru a nu putea fi executat si recupera prejudiciul.
Mult succes.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
IONICA VADUVA, utilizator
asta pt ca ne face noua fiilor contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere ? oare ar fi mai bine fara clauza,doar vanzare-cumparare? sau unei terte persoane?
chiar daca face catre o terta persoana tot pot aparea probleme. Trebuie verificat ce demersuri a facut banca pana acum, daca a inregistrat la Oficiul de Cadastru interdictia de a vinde...... cel mai bine ar fi sa mergeti la un notar intrebati si de costuri(care nu sunt mici) sa vedeti unde va incadrati mai bine.
Un avocat ar putea sa va explice cam cum ar decurge lucrurile in instanta daca se va ajunge acolo.
Nu va poate da afara din casa. sunteti proprietari pe 50%, eventual la negociere directa sa va faca o oferta de vanzare. Banca are acceptul socrului ptr cesionarea datoriei catre firma de recuperari?
D-nul Brazvan: " Banca are acceptul socrului ptr cesionarea datoriei catre firma de recuperari?". Nu stiam de asta, de cand trebuie un accept?

Alte discuții în legătură

Firme de recuperare murariu dorina murariu dorina Buna ziua.Acum 5 ani de zile am luat un imprumut de la banca pt nevoi personale in franci elvetieni.Imprumutul a fost girat cu trei proprietati personale.Am ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesirea din diviziune social1972 social1972 In anul 1991 a decedat bunica si s-a facut succesiunea pe un teren si imobilul aferent, venind la succesiune bunicul si cei 3 fii mostenitori. In anul ... (vezi toată discuția)
Prima casa 4 cata26 cata26 Buna ziua! As vrea dc se poate sa ma lamuriti intr o chestiune....maine semnez Contract Vanzare-Cumparare prin programul Prima Casa!Proprietarul cere drept de ... (vezi toată discuția)