avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRIMA CASA 4
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRIMA CASA 4

Buna ziua!
As vrea dc se poate sa ma lamuriti intr o chestiune....maine semnez Contract Vanzare-Cumparare prin programul Prima Casa!Proprietarul cere drept de habitatie 1 luna de zile...intreabarea mea este...poate sa treaca aceasta clauza in contract si in extrasul de carte funciara?ii permite banca si fondul(doar ei sunt proprietari pana la achitarea creditului de catre mine)?pot sa locuiesc si eu impreuna cu proprietarul in acea luna de habitatie?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cornelia05 , utilizator 09:16, 5 Aprilie 2012
Nu poate accepta nici banca si nici fondul de garantare.Se instituie rang prioritar pt banca la OCPI 50% si pt fond 50%.Abitatia viagera nu se poate folosi decat la plata cash.Si acolo ...atentie...se poate anula contractul de vanzare cumparare. Abitatia viagera o recomand doar de la bunici la nepoti sau de la parinti la copii.
Cand se achizitioneaza un credit ipotecar, nu se accepta nici cu preluare datorii asociatie...
Daca imobilul care face obiectul contractului de vanzare cumparare este ipotecat, dar nu se afla in executare silita, se poate cumpara cu acordul bancii care are ipoteca rang 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)
Cesionare ipoteca !!! tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez ... (vezi toată discuția)
Credit - abitatie viagera Alexandru Manea Alexandru Manea Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un imobil de 139 mp de la parintii mei obtinut in 2011 prin contract de vanzare-cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)