avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligativitate casa de marcat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligativitate casa de marcat

Buna ziua,
Am o mare dilemma, in sensul ca am o societate comerciala de confectii metalice si am o comanda de la o persoana fizica de productie a doua panouri publicitare .
Problema mea este ca nu detin casa de marcat pe societate, intrucat nu lucrez cu persoane fizice ci doar cu societati comerciale.
Pot sa emit factura catre persoana fizica respectiva? Si apoi sa incasez numerar, emitandu-i chitante?
sa se incadreze undeva la exceptii, sau trebuie neaparat sa merg sa iau casa de marcat?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 10:37, 1 Septembrie 2014
Dar cu societatile comerciale cum procedati?
Trebuie avut in vedere si valoarea lucrarii, pentru societati exista limita de plata/incasare numerar si daca este peste 5000lei nu se pot emite mai multe chitante pt. aceeiasi factura.
Cred ca emiterea de factura si incasarea cu chitanta ar fi suficient de ok.
Cu societatile binenteles ca emit facture si chitanta. Dar pot facture si incasa la persoana fizica si sa incasez pe baza de chitanta?
Am procurat casa de marcat. Rolele se trec pe o gestiune sau sunt consumabile?
Am vazut ca mi au dat registru special pentru aparate de marcat electronice fiscale. Ce se trece in el??????
in cazul in care aveti probleme cu casa de marcat(pana curent, defectiune,,,,) trebuie trecut in acel registru ce vinde-ti in acea perioada.
Cei care au vandut casa ar trebui sa explice ce si cum se procedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal pt persoane fizice? stefanl760 stefanl760 buna ziua !as dori sa stiu daca o societate comercializeaza si monteaza panouri solare pt persoane fizice ce trebuie sa elibere la factura chitata sau bon de ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)