,,Partenerul'' cu care am o fetita, nefiind vreodata casatorita cu acesta, are intentia sa beneficieze de bunurile mele doar pentru ca este trecut ca tata in certificatul de nastere, asta, bineinteles in cazul decesului meu. As dori un raspuns, va rog frumos daca acest individ , in cazul decesului meu sau decesului fetitei (doamne fereste) care mosteneste bunurile mamei sau a ambelor, daca acest individ care foloseste fetita in intentiile lui meschine, ar putea sa raman acu toata munca mea. Multumesc frumos|
Hmmm... neplacut subiect.
Intuiesc ca este voorba de un copil cu varsta mica, dar ar fi bine de stiut.
1. Daca ordinea deceselor este 1 - dvs., 2 - fiica dvs., atunci se poate intampla scenariul ca tatal sa o mosteneasca pe fiica.
Acest sceanriu se poate intampla numai daca fiica dvs. nu are, la data decesului, proprii ei copii.
In acest caz tatal va mosteni de la copil tot ce are copilul in patrimoniu la data decesului, adica ce mai are copilul din ce a mostenit de la dvs. (ce i-a mai ramas, cum ar veni), plus ce are copilul din alte surse (bunuri facute prin forte proprii etc.).
In acest scenariu, tatal va imparti mostenirea dupa fiica sa cu eventualul sot al fiicei, si cu eventuali frati ai fiicei dvs. (frati buni sau vitregi dupa oricare dintre parinti).
2. Daca la decesul dvs. fiica este minora, atunci tatal va avea o anumita putere de dispozitie asupra bunurilor, din pricina faptului ca fetita este minora.
3. Si daca fiica dvs. moare inaintea dvs., dar fara copii sau nepoti de copii, tatal o va mosteni impreuna cu dvs. si cu eventualul sot si cu eventualii frati.
4. Un testament ar putea schimba partial . in anumite limite cele de mai sus, dar astea deja sunt lucruri care nu se pot discuta pe forum.
Daca nu sunteti casatorit cu el nu va mosteneste. In cazul decesului dvs, ca tata al fetitei este reprezentantul legal al acesteia si poate administra bunurile micutei cu acordul autoritatii tutelare sau al instantei de tutela.
Dvs , din acest punct de vedere puteti da o declaratie la notariat prin care in caz de incapacitate sau de deces dvs veti desemna un tutore pt fetita dvs, altul decat tatal acesteia, DAR aceasta declaratie nu si va produce efectele decat dupa ce instanta de tutela va hotari valabilitatea acestei declaratii, Cu alte cuvinte este posibil intr un asemenea caz ca instanta sa ia act doar de acea decizie a dvs sau chiar sa o puna in aplicare , insa nu este obligatoriu.
fetita are doar doi anisori, as dori sa-mi recomandati pe cineva din iasi care m-ar putea ajuta in intocmirea unui testament sau sa dau spre administrare altcuiva patrimoniul in cazul in care fetita minora fiind intra automat sub tutela tatalui, unui,,tata'' profitor. Daca s-ar putea da tutela unei alte persoane decat tatalui trecut din certificat.
Va multumesc, inclin spre instanta tutelara, care ar fi primii pasi spre aceasta actiune? prima declaratia la notariat si apoi avocat s a m d? multumesc inca o data
Testament
coiciu
ma intereseaza daca se poate face un testament in urmatoarea situatie: in cazul in care eu si sotul meu decedam in acelasi timp (gen accident) vrem ca de ... (vezi toată discuția)
Interdictie bunuri
aly_magda
Buna ziua,
Am o fetita rezultata din concubinaj. Am terminat procesul pentru incredintarea minorei si pensie alimentara. Sunt proprietara unei garsoniere si ... (vezi toată discuția)