avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

ma intereseaza daca se poate face un testament in urmatoarea situatie: in cazul in care eu si sotul meu decedam in acelasi timp (gen accident) vrem ca de copiii nostri (chiar daca vor fi majori la data mortii noastre) sa intre in ingrijirea unei anumite familii iar toate bunurile noastre sa fie administrate si impartite copiiilor nostri de catre respectiva familie
Cel mai recent răspuns: gabi1978 , utilizator 11:06, 22 Decembrie 2014
Nu trebuie neaparat testament ci si o declaratie de desemnare a tutorelui insa trebuie sa stiti ca acest lucru nu se va putea face decat cu autorizarea instantei de tutela. Simpla dvs vointa manifestata intr un act fara icuviintarea instantei de tutela dupa ce dvs nu veti mai fi nu are nicio valoare. Oricum in caz de deces copii fiind minori vor mosteni bunurle parintilor insa vor avea un tutore care in mod legal va administra bunurile minorilor pana la majorat , orice acte de dispozitie fiind incuviintate de instanta de tutela.
Mergeti la notar si faceti fiecare dintre soti cate un testament care sa cuprinda dorintele dvs. in ceea ce priveste numirea unui consiliu de familie si a unui tutore legal (familia care sa aiba grija de copii) pana la majorat. Nu puteti sa-i puneti sub tutela daca sunt majori, decat daca sunt bolnavi si sunt pusi sub interdictie.
Cat despre impartirea averii, aceasta nu poate fi facuta de o terta parte. Ea se face conform legii - cate 1/2 pentru fiecare din cei 2 copii, in cazul in care ambii parinti decedeaza in acelasi timp. Dar puteti sa specificati in testament ce bunuri ii lasati unui copil si ce bunuri lasati celuilalt, fara a incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Desemnare tutore/curator anterior desesului georgia_qaz georgia_qaz Buna ziua, va adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii privind modalitatea prin care sora mea care are 2 copii, locuieste impreuna cu tatal copiilor ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)