Buna ziua.
As dori sa stiu urmatoarele:
- daca se poate face si este legal, intre doua socetati comerciale un contract de imprumut?
- am gasit pe net un model de contract si as dori sa scot articolul unde este stipulat dobanda, e ok?
Multumesc anticipat pentru ajutor. o zi buna.
Nu se poate face, intrucat societatea care acorda imprumutul nu are in obiectul de activitate acordarea de imprumuturi (nu este banca). Daca vine un control fiscal, va considera acest imprumut avans si va sanctiona firma primitoare ca nu a platit impozit siTVA (daca este cazul) plus penalitati. Si firma care da pierde dreptul de deducere.
In cazul in care firmele sunt parti afiliate, se poate NUMAI cu dobanda legala sau mai mare. Firmele nu pot acorda liberalitati (donatii).
ok. Cred ca varianta unui contract de prestari servicii sau consultanta era mai accesibila, dar asta implica emiterea unei facturi si o documentatie aferenta care sa stea in spatele facturii si contractului respectiv in cazul in care ar fi venit un control. (deci tot nu e bine :) )
Multumesc pentru informatie. O zi placuta.
Entitati afiliate
DANNUTZA85
Buna ziua.
In cadrul unei persoane juridice romane si o persoana juridica straina care au acelasi administrator, este posibil un imprumut din partea persoanei ... (vezi toată discuția)