avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde merg copiii in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde merg copiii in caz de divort

buna ziua as vrea sa va adresez o intrebare si sa ma sfatuiti
am o prietena apropiata care se confrunta cu o problema dificila
are trei copii 2 fetite si un baiat . e casatorita iar fetitele sunt cu actualul sot . sotul lucreaza pe vapor dar fara carte de munca ea nu lucreaza sta acasa si are grija de copii . mentionez ca fetitele au 4 ani si baiatul 16 . ea sta cu chirie pe unde gaseste el nu a mai venit acasa si de 2 luni nu lea mai dat nici un ban . acum el o ameninta pe ea ca vine din voiaj si ii ia fetitele ea nu are nici o sursa de venit deci greu de spus sa-si ia un avocat el vrea sa ia fetitele si sa i le dea surorii lui deci tot nu are el grija de ele
ce ar putea face pt asi pastra fetitele unde sa mearga sa primeasca ajutor :(( :(
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
dianaalexandra, utilizator
In cazul in care divorteaza,sunt sanse mari ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la domiciliul mamei iar autoritatea parinteasca(custodia)sa fie exercitata in comun de catre ambii parinti.In situatia prezentata de dvs este greu de spus care ar fi interesul copiilor datorita faptului ca in mod evident mama nu le poate asigura cel putin momentan copiilor conditii de viata decente din propriile venituri.Ar tb sa-si caute un loc de munca pt a putea dovedi ca realizeaza venituri,eventual sa solicite ajutorul fam,parinti,rude pentru a o ajuta cu ingrijirea fetelor in timpul in care este la munca.Pensia de intretinere va fi mica daca tatal copiilor nu lucreaza cu carte de munca .Sfatul meu ar fi sa introduca actiunea de divort pana la venirea sotului,iar in cazul in care acesta devine violent sau incearca sa ia copii cu forta sa anunte politia.Pana la urma si cresterea fetitelor de catre sora sotului poate fi o solutie daca li se asigura conditii de viata decente ,daca mama naturala nu gaseste alte solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil valymylove valymylove Buna ziua ...din cate am inteles in momentul in care te desparti de sot/sotie avocatul poate obtine acordul ca pana la finalizarea procesului pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Parasirea domicililui Plumb979@gmail Plumb979@gmail Mia luat fetita 1an si 7luni de acasa si baiatu de8 ani ia dus la parinti ei fara sa stiu eram in timpul servicilui ea a mai stat 4zile si a plecat si ea ca sa ... (vezi toată discuția)
Copil minor Cris25a Cris25a Buna ziua...va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi..am o fetita de 6 luni care sta cu mine si mama mea...nu sunt casatorita cu tatal ei..in schimb el nu sta cu ... (vezi toată discuția)