avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor

Buna ziua...va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi..am o fetita de 6 luni care sta cu mine si mama mea...nu sunt casatorita cu tatal ei..in schimb el nu sta cu noi pe motiv ca nu avem spatiu..nu ne ajuta cu nimic pt ca nu are un job..sta la tatal lui..intre noi nu mai exista nimic...vine apropae in fiecare zi la ea o ora doua si ma ameninta ca fata lui nu va spune tata altcuiva...adica intr.un cuvant noi sa nu ne refacem viata...imi spune ca are drepturi asupra fetii la fel ca mine..sa o ia o sapt la el si una la mine..asta in conditiile in care eu o alaptez..nu sunt de acord sa stea cu el deloc pt ca e incapabil sa aiba grija si de el..fumeaza bea..ce e de facut?sunt disperata..
Cel mai recent răspuns: Cris25a , utilizator 12:51, 21 Iulie 2017
Buna ziua. Nu ne-ati spus daca fetita a fost recunoscuta de tatal ei. Daca da, solutia este o actiune in instanta, prin care sa solicitati stabilirea obligatiei de intretinere, un program de vizita a minorei, stabilirea domiciliului minorei, etc.
Este trecuta pe numele lui si atat...domiciliul il are la mine..de fapt la mama acasa ca noi cu ea stam..in certificat are adresa mea..tatal e trecut doar cu numele..
Doamna, domiciliul minorei in fapt este un lucru diferit de domiciliul minorei stabilit legal. Nu este "trecuta pe numele lui", ci a recunoscut-o ca tata. Dvs ati cerut ajutor aici, intreband ce sa faceti. Eu v-am dat, ca avocat, o solutie legala. Evident, analizand situatia in amanunt, as putea gasi mai multe solutii. Fara stabilirea pe cale legala a situatiei minorei, nu veti rezolva nimic si nu veti imbunatati situatia descrisa mai sus de dvs.
Va multumesc pentru raspuns..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o situație sensibilă și aș dori sa știu ce ... Stefan93 Stefan93 Bună ziua. Am o situație sensibilă și aș dori sa știu ce pot face din pct de vedere legal. Situația este următoarea: am o sora de 25 de ani cu un ... (vezi toată discuția)
Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)