avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Similaritati nume firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Similaritati nume firme

Buna ziua,
Exista doua firme, una inregistrata in Italia sub numele XX YY ZZ QQ si alta inregistrata in Romania, sub numele XX YY ZZ QQ RR (eu lucrand la cea din urma). In urma unui telefon, administratorul nostru a fost somat (de catre cea italiana) sa schimbe denumirea firmei cu urgenta. Mentionez ca firmele nu sunt legate in nici un fel si repet, au activitati total diferite, una este inregistrata in Italia (de 3 ani) si cealalta in Romania (de cateva luni).
Intrebarea mea este .. Avem tot dreptul sa ne pastram numele, sau mai bine ni-l schimbam, ca sa evitam complicatii ?
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
ionpopescuion, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionpopescuion , utilizator 09:36, 27 August 2014
A inregistrat denumirea ca marca la OSIM?
Buna ziua,
Nici una dintre firme (IT sau RO) nu este inregistrata la OSIM, in urma unei verificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce face ca un website sa fie \"marca inregistrata\": faptul ca este detinuta de o firma care are sigla/nume inregistrata la OSIM sau faptul ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala.... Aceeasi Aceeasi Stimatii mei , administrez o firma care poarta numele de "xxx" inregistrata la OSIM, si care are ceva vechime...sa zicem peste 10 ani . Constat cu stupoare, cu ... (vezi toată discuția)